Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Milan Jazbec bo kandidiral za predsednika

Objavljeno: Četrtek, 13.04.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
Milan Jazbec 2

Prof. dr. Milan Jazbec (foto: arhiv PO)

Prof. dr. Milan Jazbec, po rodu s Pohance pri Artičah, trenutno veleposlanik RS v Makedoniji, bo v sredo, 19. aprila, uradno najavil svojo kandidaturo za petega predsednika Republike Slovenije.

»S svojim znanjem, izkušnjami in delovanjem v minulih letih, tako doma kot po svetu, sem na najrazličnejših področjih in v najrazličnejših okoljih dokazal, da razumem, kaj so to državni interesi in kako jih uresničevati. Resno, premišljeno in zavzeto, a tudi zadržano. Sproščeno, vedno pa pristno in s posluhom za ljudi. Na najbolj kriznih območjih, v najbolj razvitih evropskih državah in v slovenski soseščini. To so moje dolgoletne izkušnje, ki jih želim prenesti na predsedniško funkcijo in jih v domačem okolju obogatiti v korist mojih sodržavljanov in naše države. Še bolje, drugače in s še močnejšim sporočilom kot že doslej,« je zapisal v vabilu na najavo kandidature, ki bo v ljubljanskem hotelu Grand Hotel Union Business.

Jazbec je po aktualnem predsedniku Borutu Pahorju in predsedniku SNS Zmagu Jelenčiču Plemenitemu tretji znani kandidat za novega predsednika države.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte