Časopis za pokrajino Posavje
29.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mladi spreminjajo EU

Objavljeno: Torek, 26.03.2024    Rubrika: NOVICE Redakcija
IMG_0787.

Franja Bučar v pogovoru s Francem Bogovičem

Mreža MaMa, nacionalna mreža 56 mladinskih centrov v Sloveniji, je v sodelovanju z mladinskimi centri in ob podpori ter financiranju Evropskega parlamenta, izvedla serijo različnih aktivnosti v sklopu projekta »Young change-makers«, ki je potekal v desetih krajih po Sloveniji. Na dogodkih so mlade spodbujali k aktivni udeležbi in jih seznanili s pomenom in vplivom, ki jih imajo odločitve Evropskega parlamenta na njihova vsakdanja življenja.

Dogodek je potekal na Zavodu za mladino in šport Krško v petek, 22. 3. 2024. Na začetku so se udeleženci preizkusili v kvizu, kjer so pokazali svoje znanje o politiki. Skozi vprašanja in odgovore jih je spretno vodila Franja Bučar. Nato so dogodek nadaljevali z delavnicami, v katerih so se razdelili v dve skupini. Njihova debata je tekla o aktualnih političnih vsebinah in kriznih žariščih po svetu. Posamezniki delavnic so lahko tudi sodelovali na dveh različnih natečajih, in sicer na literarnem »Moja, evropska prihodnost« in na likovno-grafičnem natečaju »EU, me slišiš?«. Po koncu delavnic se jim je pridružil evropski poslanec Franc Bogovič, ki je mladim zaupal, kako izgleda povprečen delovni dan evropskega poslanca, kakšna je vloga Evropskega parlamenta ter kako EP vpliva na njihova življenja. Med drugim je mladim položil na srce, da imajo večjo moč in vpliv v družbi, če se povežejo med seboj. Mladi so bili radovedni in so mu namenili tudi nekaj vprašanj.
IMG_0748.

Literarna delavnica


Po odgovorjenih vprašanjih in odkritem govoru Franca Bogoviča se je dogodek počasi zaključeval. Nato so bili vsi povabljeni na manjšo pogostitev, kjer so mladi imeli možnost osebno govoriti z evropskim poslancem.



Robin Andrejaš
« Nazaj na seznam
»