Časopis za pokrajino Posavje
15.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na krški gimnaziji 14 + 12 maturantov

Objavljeno: Ponedeljek, 13.07.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Gimnazija Krško-splošna matura-podelitev spričeval (63)

Letošnja generacija krških gimnazijskih maturantov

Dopoldne so podelili maturitetna spričevala v spomladanskem roku splošne mature tudi na Gimnaziji Krško. Podelitev je potekala kar pred šolskim vhodom.

Splošno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 17 dijakinj in dijakov razreda G4A, uspešnih pa je bilo 14 oz. dobrih 82 %, je povedal tajnik šolske maturitetne komisije Janez Firbas. Zlatega maturanta ali maturantke v Krškem letos nimajo, jih je pa šest doseglo 20 ali več točk: Ana Urbanč (27 točk), Martina Gramc, Martin Sešlar (oba 23 točk), Sebastjan Arne Stolič (22 točk) ter Irvin Gabrič in Zarja Zidarič Petrovič (21 točk).
Gimnazija Krško-splošna matura-podelitev spričeval (25)

Knjižne nagrade najboljšim sta podelila župan Stanko in ravnateljica Župan Pirkovičeva.

Poleg tega je maturitetne izpite opravljalo tudi šest dijakov iz prejšnjih generacij gimnazije, uspešni pa so bili štirje. Dodatni maturitetni izpit splošne mature je opravljalo devet dijakov SPSŠ Krško, uspešnih pa je bilo osem.
 
Ravnateljica Gimnazije Krško in hkrati direktorica ŠC Krško-Sevnica Erna Župan Pirkovič je čestitala maturantom, ki so se vpisali v več kot 60-letno zgodovino krške srednje šole. Kot je poudarila, s(m)o bili sredi marca postavljeni pred prav poseben izziv, ko se je šolanje zaradi epidemije koronavirusa prekinilo oz. prestavilo na daljavo.
Gimnazija Krško-splošna matura-podelitev spričeval (30)

Najboljši maturanti in maturantke (manjka Ana Urbanč)

»Vsi tisti, ki ste danes tukaj, ste ga odlično opravili, ker ste bili odgovorni, ker ste se znali organizirati, ker ste opravili tako 4. letnik kot nato še maturo,« je dejala. Dijakom in dijakinjam se je zahvalila tudi za vse ostalo delo, ki so ga opravili na šoli, od tekmovanj do projektov, pri tem pa pridobili še kakšno dodatne znanje.
 
Maturante je pozdravil tudi župan občine Krško mag. Miran Stanko. Tudi on je izpostavil izkušnjo zadnjih mesecev, ko so se na maturo pripravljali sami in od doma. »Niste opravili le mature, ampak ste dobili tudi veliko izkušnjo, ki jo boste lahko s pridom uporabili naprej v nadaljnjem šolanju – biti samostojen, iskati svoje načine in poti, kako pridobiti znanje in ga nato tudi verificirati. Nadaljnja pot na fakultetah je namreč taka, da boste bolj ali manj prepuščeni samim sebi,« je povedal ter jim zaželel prijetne počitnice in uspehe na novih izzivih.
 
Podelitev je z glasbeno-pevskimi nastopi popestrila ena izmed maturantk Martina Gramc.
 
P. P.
 
« Nazaj na seznam