Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na mestu mežnarije večnamenski dom

Objavljeno: Torek, 19.11.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Rovisce, dom (131)

Večnamenski dom v vasi Rovišče stoji na mestu nekdanje mežnarije.

V minulem nedeljskem poznem popoldnevu je v vasi Rovišče, ki je del KS Studenec, potekalo uradno odprtje tamkajšnjega večnamenskega doma, ki je bil zgrajen na pobudo Društva za razvoj podeželja in turizma (DRPT) Rovišče.

Rovisce, dom (137)

Predsednik DRPT Rovišče Franci Žibert je podeli pisne zahvale zaslužnim za prispevek pri izgradnji večnamenskega doma.

»Društvo je zelo mlado, deluje dobrih pet let, a njegovi zametki so nekoliko starejši, temelje je postavila skupina Mladi Roviščani. Mladi so izkazovali energijo in voljo po spremembah ter se vključevali v akcije. Kasneje so vodenje prepustili nekoliko manj mladim in danes je v društvo vključenih nekaj manj kot 40 aktivnih članov. Mnogi od teh so istočasno dejavni še v drugih društvih ali aktivih,« pove predsednik DRPT Rovišče Franci Žibert, ki je vodil uradno odprtje doma v bližini cerkve sv. Urha (ob regionalni cesti Studenec–Raka), in nadaljuje, da je bil dom krajanov zgrajen pred desetletjem na mestu propadajoče mežnarije, a je deloval brez uporabnega dovoljenja, kar se je z uradnim odprtjem spremenilo. »Od danes naprej bomo v tem pogledu lažje zadihali in načrtovali aktivnosti, tudi kakšne bolj drzne,« se nasmehne in doda, da razmišljajo o ureditvi mini knjižnice ter postavitvi igral pred domom (del ograje za ta namen že stoji) ipd.

Rovisce, dom (59)

Pri prerezu traku so sodelovali sevniški župan Srečko Ocvirk, vodja gradbenega odbora Jože Ratajc, Tine Gorenc kot predstavnik starejših vaščanov in Neja kot predstavnica mlajše generacije.

V nadaljevanju je Franci Žibert podelil zahvalne listine zaslužnim za prispevek pri izgradnji večnamenskega doma ter pri podpori delovanja Društva za razvoj podeželja in turizma Rovišče, in sicer predstavniku Mladi Roviščani, Jožetu Ratajcu, predsedniku KS Studenec Janošu Jancu, sevniškemu županu Srečku Ocvirku, prvi predsednici DRPT Rovišče Jelki Pleško Gorenc in župniku Marku Burgerju iz krške župnije Veliki Trn, ki je zahvalo prevzel v odsotnosti župnika Antona Bobiča. Ustna zahvala je bila izrečena vsem krajankam, krajanom, prijateljem in ostalim, ki so na kakršen koli način prispevali k uresničitvi želje po urejenem skupnem prostoru za druženja ter za organizacijo prireditev. Predsednik KS Studenec je predsedniku DRPT Rovišče podaril plaketo s hišnim redom, blagoslov novega objekta pa je opravil župnik Marko Burger.

Vztrajnost, odločnost, trud in voljo krajank ter krajanov pri izgradnji doma so pohvalili Jože Ratajc kot predstavnik kraja in vodja gradbenega odbora, predsednik KS Studenec Janoš Janc in sevniški župan Srečko Ocvirk.

Rovisce, dom (93)

Članice gledališke skupine s Studenca so navdušile s kratkim skečem.

V spremljevalnem kulturnem programu so sodelovali Koledniki iz Rovišč, na harmoniko je zaigral Franci Mlakar, članice gledališke skupine s Studenca so se predstavile s kratkim humorističnim skečem. Po slovesnem prerezu traku je sledilo druženje v notranjih prostorih doma ob številnih domačih dobrotah in rujni kapljici domačih vinogradnikov, mljaši pa so se z veseljem posladkali s palačinkami.

S. R.


 
« Nazaj na seznam