Časopis za pokrajino Posavje
3.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na OŠ Bizeljsko šolski prag prvič prestopilo 13 prvošolcev

Objavljeno: Ponedeljek, 02.09.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
os_bizeljsko_sprejem_prvosolcev45

Razredničarka Lidija Balon je najprej nagovorila svoje učence ...

Na Bizeljskem je bil za deset deklic in tri dečke danes prav poseben dan, saj so prvič prestopili šolski prag tamkajšnje osnovne šole. Pred šolskim vhodom so zanje pripravili tudi sprejem, vsak od njih je pred vstopom v šolske prostore dobil majčko in balon, ki ga bosta spominjala na prvi šolski dan.

os_bizeljsko_sprejem_prvosolcev52

... nato pa poklicala vsakega posebej po abecednem vrstnem redu, da je pristopil naprej ter ob tem prejel spominsko majčko in balon.

»Pomemben dan v življenju družine je, ko njihov otrok prestopi prag osnovne šole, s kakšno solzo v očeh staršev in ob misli, kako hitro so minila vrtčevska leta. /.../ Ste veseli, da ste postali šolarji?« je prvošolce vprašala ravnateljica Metka Kržan in dobila od vseh pritrdilen odgovor. Obljubila je, da se bodo na šoli potrudili za spodbudno in varno šolsko okolje. Sprejema se je udeležil tudi brežiški župan Ivan Molan, ki je omenil, da je v novo šolsko leto vstopilo 221 prvošolk in prvošolcev ter približno 2000 učencev na osmih osnovnih šolah v brežiški občini. Pomembno je, je poudaril, da je mreža osnovnih šol razporejena po celi občini in da ni centralizirana, kot se to dogaja marsikje drugje. Otrokom je zaželel veliko prijetnih dni v šoli in predvsem, da bi pridobili veliko uporabnega znanja, staršem in učiteljem pa čim manj stresne trenutke v šoli.

os_bizeljsko_sprejem_prvosolcev61

Bizeljski prvošolci z razredničarko, ravnateljico in županom

Prvošolce je sprejela njihova razredničarka Lidija Balon in jih popeljala v razred. Sprejem so s pesmijo in recitacijami popestrili učenci višjih razredov bizeljske šole, seveda pa so bili prisotni tudi starši po novem učenk in učencev 1. razreda, za katere je bil današnji dan prav tako poseben.

Kot nam je še povedala ravnateljica, bo v letošnjem šolskem letu na bizeljski šoli pouk obiskovalo 131 učencev. »Vključeni smo v projekt Erasmus+ , mobilnost šolskega osebja. Naša šola v varnem podeželskem okolju sledi viziji vzgajati odgovorne, vedoželjne, ustvarjalne učence. Mnenja strokovnjakov s področja senzorne integracije so nas prepričala, da organiziranje senzornih informacij, ki jih otroci dobijo preko čutil in tovrstnih dejavnosti, otrokom pomagajo pri lažjem izvajanju vsakodnevnih šolskih dejavnosti. Prav tako verjamemo, da polje sprejemanja senzornih informacij preko čutil predstavlja tudi učilnica v naravi, ki je v fazi nastajanja. Ta dva segmenta želimo povezati in aktivno vključiti v našo vzgojno-izobraževalno dejavnost,« je razložila. Dodala je še, da v okviru projekta Zdrava šola vsako leto pripravijo prireditev Festival zdravja, povabijo zdravstvene delavce, izvedejo delavnice, poudarijo pomen gibanja za zdrav življenjski slog, pridružijo se jim društva iz kraja in starši. V letošnjem šolskem letu načrtujejo dogodek v soboto, 18. aprila 2020.

R. R.
« Nazaj na seznam