Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na OŠ Brežice v karanteni 31 učiteljev in 9. b razred

Objavljeno: Torek, 07.09.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
os_brezice_dan_rastoce_knjige (13)

OŠ Brežice (foto: arhiv PO)

Šolsko leto se je komaj začelo, zaradi okužb in posledičnih karanten pa že prihaja do motenj v izobraževalnem procesu. Takšen primer imajo na OŠ Brežice, kjer je v karanteni 31 učiteljev in en oddelek (9. b), v izolaciji pa sta ena strokovna delavka in ena učenka.

Do tega je prišlo zaradi konference, ki se je je zadnji dan počitnic udeležila okužena učiteljica, ki je bila sicer cepljena. ​V karanteni so samo strokovni delavci (31 od 99), ki so se redno testirali, cepljeni strokovni delavci in prebolevniki pa so na delovnem mestu. Kot je pojasnila ravnateljica mag. Marija Lubšina Novak, nihče od tistih, ki so v karanteni, nima simptomov bolezni. Pouk za 9. b izvajajo na daljavo, v oddelkih, ki so v šoli, učitelji pa v karanteni, pa izvajajo nadomeščanje (učitelji v karanteni pošiljajo priprave za delo pri pouku).

V ponedeljek 22 novih okužb

Po le eni v nedeljo potrjeni okužbi (v občini Krško) je bilo v ponedeljek v Posavju potrjenih kar 22 novih okužb (12 v brežiški, sedem v krški in tri v sevniški občini).  Skupaj je zdaj v Posavju 140 potrjeno okuženih (Brežice 49, Krško 44, Sevnica 23, Radeče 21, Kostanjevica na Krki 2 in Bistrica ob Sotli 1), 14-dnevna incidenca okuženih na 100 tisoč prebivalcev (dobrih 184) pa je pri nas najnižja med 12 statističnimi regijami. Najvišjo imajo v zahodnem delu države: Obalno-kraška, Goriška in Primorsk-notranjska regija. Tudi povprečno število novih primerov dnevno na 100 tisoč prebivalce je pri nas najnižje (14,3), s čimer smo ravno na meji med zeleno in rumeno fazo, medtem ko je Obalno-kraška regija denimo že v rdeči fazi.

V državi je bilo sicer v ponedeljek potrjenih kar 877 novih okužb (prejšnji ponedeljek 540), skupno število okuženih je krepko prekoračilo številko 7.000, v bolnišnicah se zdravi 229 covidnih bolnikov, od tega 54 v intenzivni terapiji.

P. P.
« Nazaj na seznam
»