Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Planini skoraj 600 posavskih upokojencev

Objavljeno: Sobota, 10.09.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_5082

Srečanja se je udeležilo skoraj 600 posavskih upokojenk in upokojencev.

Na prireditvenem prostoru na Planini nad Podbočjem je v petek potekalo 16. srečanje upokojencev pokrajine Posavje.

Kot je povedala predsednica Društva upokojencev Krško, ki je bilo organizator srečanja, Snežana Resman, se je srečanja udeležilo okoli 580 upokojenk in upokojencev iz 14 posavskih društev pod okriljem Pokrajinske zveze društev upokojencev Posavje. »To je naše prvo srečanje po letu 2019, saj ga v zadnjih dveh letih nismo mogli imeti zaradi korone. Zdaj smo naredili vse, da smo ga lahko organizirali, tudi z ministrstvom sem bil v stiku, da smo to lahko naredili,« je povedal predsednik PZDU Posavje Jože Žnidarič. Planino so si izbrali, ker so si lahko z organizatorji sobotne tradicionalne prireditve v spomin na medvojni poboj vaščanov razdelili stroške prireditvenega prostora in odra, udeležence pa so na prizorišče, ki ni ravno najbolj enostavno dostopno, pripeljali z osmimi avtobusi.
DSC_5050

Nagovor predsednika PZDU Posavje Jožeta Žnidariča


 
Na uradnem delu prireditve, ki ga je povezovala Vidka Kuselj, je zbrane najprej pozdravil Jože Žnidarič in jim zaželel predvsem zdravja, za podporo pa se je zahvalil posavskih občinam oz. njihovim županom. »Naj živi Slovenija, naj živimo upokojenci!« je zaključil. Resman je v svojem nagovoru izpostavila pomoč Krajevne skupnosti Podbočje in njenega predsednika Janija Barbiča. »Danes je naš dan, družimo se, pojmo in dobro jejmo,« je dejala.
 
DSC_5088

Nika Tkalec in Anja Žabkar


V nadaljevanju so besedo dobili predstavniki posavskih občin. Krška podžupanja Ana Somrak je dejala, da bomo kot družba dobro funkcionirali le, če bomo poskrbeli za vse generacije. Če smo v preteklosti poskrbeli predvsem za predšolske otroke in za izobraževanje, smo kar malo pozabili, da se bomo postarali, zato je treba urediti tudi status starejših, je še dodala. Radeški župan Tomaž Režun je izrazil zadovoljstvo, da je po dveh letih spet možno organizirati tako množično srečanje, in ponos, da lahko nagovori takšno množico. Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki je bil prvič na Planini, je poudaril, da imamo znotraj Posavja še vedno veliko krajev, ki jih je vredno spoznati, zbranim zaželel prijetno druženje. Brežiški župan Ivan Molan je izpostavil veselje, da posavski upokojenci tako dobro sodelujejo med seboj, pa tudi, da se brežiško društvo upokojencev seli v nove prostore, ki so jih uredili zanje. Zbrane na srečanju sta pozdravila še direktor hotela Delfin v Izoli, kjer upokojenci pogosto letujejo, Miloš Milivojević in podpredsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Jožica Puhar.
 
Na uradnem delu srečanja sta nastopili vrhunski umetnici, sopranistka Anja Žabkar in pianistka Nika Tkalec, po uradnem delu prireditve pa je zbrane zabaval Ansambel Meh.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte