Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na »Podmornico« se bodo lahko uporabniki 'vkrcali' do konca poletja

Objavljeno: Sreda, 09.06.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
otvoritev dnevnega centra (21)

Župan mag. Miran Stanko je simbolično predal ključe dnevnega centra direktorici Ani Nuši Masnik.

Kot nova enota Doma starejših občanov Krško je bil včeraj namenu predan Dnevni center Podmornica za dnevno nastanitev in varstvo starejših občanov z demenco. Skupna vrednost naložbe znaša 400.000 evrov, od tega je Občina Krško v nakup zgornje etaže blagovnice na Vidmu vložila 220.000 evrov, samo obnovno pa so izvedli s preostalo višino sredstev, pri čemer je občini uspelo pridobiti 180.000 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

otvoritev dnevnega centra (15)

Minister Janez Cigler Kralj

Župan mag. Miran Stanko je povedal, da bo dnevni center lahko na 400 m2 uporabnih površin sprejel do 16 uporabnikov, direktorica DSO krško Ani Nuša Masnik pa, da bo svojo funkcijo dnevni center začel opravljati do konca poletja, pri čemer bodo strokovna dela z uporabniki izvajali zaposleni v domu, medtem ko si bodo za bolj pestrejše ure bivanja v centru, ki bo zagotavljal do 10 ur dnevnega varstva, prizadevali pridobiti prostovoljce (podrobneje v časopisu Posavski obzornik).

Otvoritve se je udeležil tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, ki je v nadaljevanju v družbi vodstva občine, DSO in evropskega poslanca Franca Bogoviča obiskal še Dom starejših občanov, prisostvoval otvoritvi obnovljenih zunanjih parkovnih površin okoli doma, v popoldanskih urah pa svoj obisk v spremstvu vodstva CSD Posavje zaključil z obiskom Kriznega centra za otroke in mladostnike v Leskovcu pri Krškem.

B. M.
« Nazaj na seznam