Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Vidmu odprli novo parkirišče ob železnici

Objavljeno: Četrtek, 17.09.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Krško-P+R parkirišče-otvoritev (31)

Simbolično odprtje

Ob začetku Evropskega tedna mobilnosti so v četrtek dopoldne uradno odprli parkirišče P+R (Park&Ride, Parkiraj in Presedi) ob železnici v Krškem oz. na Vidmu.

Kot je povedal župan mag. Miran Stanko, je projekt stal okoli 490.000 evrov, od tega je občina pridobila 240.000 evrov iz evropskega Kohezijskega sklada. Na prej neurejenem in neuglednem območju ob železnici so uredili 135 parkirišč za osebne avtomobile, od tega sedem za invalide, dve parkirni mesti za polnjenje električnih avtomobilov in tri parkirna mesta za tovorna vozila ter postajo za brezplačno izposojo koles Krčan.
Krško-P+R parkirišče-otvoritev (2)

Novo parkirišče ob železnici

Gre za sistem Parkiraj in Presedi - kombinacija zasebnega in javnega prevoza, ki omogoča, da se uporabnik v mesto pripelje z osebnim vozilom, pot pa nadaljuje z javnim prevozom, torej mestnim avtobusom, izposojenim kolesom ali peš, daljše razdalje pa z vlakom. V nadaljevanju so uredili tudi Tovarniško ulico. "S tem smo pridobili tako nove ureditve v smislu trajnostne mobilnosti, dali pa smo tudi novo podobo temu delu mesta," je povedal župan in napovedal tudi vzpostavitev nadzora nad tem, kdo parkira na teh parkiriščih in ali uporablja sistem P+R.

Novih tovrstnih parkirišč občina zaenkrat nima v načrtu, želijo pa urediti okoli 150 parkirišč na precej neurejenem prostoru pri šolskem centru, pogovarjajo pa se tudi z nekaterimi investitorji, ki želijo urediti parkirišča in parkirno garažo v bližini nekaterih trgovskih objektih.

Ureditev parkirišča je pozdravil tudi podpredsednik sveta KS mesta Boštjan Pirc, ki je skupaj z županom simbolično odprl parkirišče. Krajšo slovesnost, ki sta jo povezovala učenka OŠ Jurija Dalmatina Krško Nina Pleterski in Andrej Preskar, so obogatili harmonikarji Glasbene šole Krško pod vodstvom Lucijana Cetina.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte