Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na županovem prednovoletnem sprejemu so se srečali soustvarjalci življenja v občini Brežice

Objavljeno: Sobota, 24.12.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
prednovoletni_sprejem_zupana_molana (29)

Novoletni sprejemi župana Ivana Molana v zadnjih letih potekajo v restavraciji hotela Terme v Termah Čatež.

Minuli torek je v restavraciji hotela Terme v Termah Čatež po treh letih župan Občine Brežice Ivan Molan spet pripravil prednovoletni sprejem, ki so se ga udeležili članice in člani aktualnega in preteklega občinskega sveta, sedanji predstavniki svetov KS in predsedniki v preteklem mandatu, člani nadzornega odbora, častni občani in oktobrski nagrajenci, predstavniki gospodarstva, javnih zavodov, institucij in nevladnih organizacij, duhovniki, ki delujejo v občini Brežice, predstavniki medijev ter še nekateri drugi, ki soustvarjajo življenje v občini.

Molan: Iščimo skupne točke in ne razlike
prednovoletni_sprejem_zupana_molana (33)

Župan in prejemnica plakete Občine Brežice Rozika Vodopivec


Gostitelj srečanja je z navzočimi podelil vtise v iztekajočem se letu in spregovoril o načrtih za leto 2023. Molan se je po dveh izjemno zahtevnih letih najprej zahvalil vsem, ki so s skupnim sodelovanjem pripomogli, da so to obdobje relativno dobro preživeli in dosegli tudi določene rezultate. Omenil je prejem nekaterih nazivov, kot je Evropsko mesto športa, preselitev proizvodnje in sedeža podjetja TPV Automotive v Brezino itd. Letošnje leto je bilo tudi volilno, zaupan mu je bil še en mandat na čelu občine. »Ves čas sem zagovarjal, da je naše vodilo tudi v prihodnosti sodelovanje, in verjamem, da bomo v naslednjih letih s skupnimi močmi, če bomo iskali skupne točke in ne razlike, občino tudi uspešno vodili,« je povedal in dodal, da se treba zavedati, da so pred nami zahtevni časi, a verjame, da so sposobni marsikaj preseči. Prepričan je, da bodo uresničili svoje zadane načrte. Izpostavil je tudi brežiško poslanko mag. Natašo Avšič Bogovič, ki lahko po njegovem na državnem nivoju pripomore k temu, da s skupnimi močmi naredijo čim več za Brežice. »Vsem želim lep večer in iščimo v prihodnosti skupne točke, kajti le na tak način bomo lahko rekli, da gredo Brežice naprej k dobrim rezultatom in uspehom,« je sklenil Molan.
prednovoletni_sprejem_zupana_molana (14)

Veronika in Krištof Strnad


Občinska plaketa nekdanji ravnateljici OŠ Globoko Roziki Vodopivec

Kot je že navada, na prednovoletnem sprejemu župan posameznikom ali društvom, ki so s svojim delom pomembno prispevali k razvoju brežiške lokalne skupnosti, podeli plaketo Občine Brežice. Le-to je letos podelil nekdanji dolgoletni ravnateljici OŠ Globoko Roziki Vodopivec, in sicer v priznanje in zahvalo za dolgoletno uspešno vodenje OŠ Globoko ter za neprecenljiv prispevek pri razvoju predšolske vzgoje in šolstva v občini Brežice. Slednja je globoško šolo vodila od leta 2005 do letošnje jeseni. V času njenega vodenja šole je bila urejena učna pot, obnovljena atletska steza, urejeni dodatni prostori za vrtec v objektu KS, energetsko obnovljena telovadnica pri OŠ in številne druge pridobitve. 1. septembra 2020 se je na OŠ Globoko odprl prvi dislocirani oddelek v Sloveniji za šolanje otrok z avtizmom, ki omogoča, da se otroci lahko šolajo v domačem okolju, v posebnem programu enakovrednega izobrazbenega standarda. V času njenega ravnateljevanja je šola prejela tudi priznanje Blaža Kumerdeja za leto 2011 za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso. Istega leta so imeli na šoli tudi naj učitelja leta. Vodopivec je ob zahvali za prejeto plaketo povedala, da se je 17 let ravnateljevanja trudila in si prizadevala za dobro sodelovanje in povezanost med vsemi, tako kolektivom kot učenci in starši. »Moja plaketa je plaketa vseh, ki sem jih omenila, predvsem pa je to rezultat skupnega dela kolektiva in vseh zaposlenih tako v šoli kot v vrtcu. Delo sem opravljala odgovorno, z veseljem in ljubeznijo,« je izjavila ter se zahvalila svoji družini, ki ji je ves čas v oporo in daje dodatno moč pri opravljanju njenega dela, ter vsem, s katerimi se je srečevala in se bo še tudi v prihodnje.
prednovoletni_sprejem_zupana_molana (71)

Tovrstna srečanja ob koncu leta so priložnost za neformalne pogovore med vsemi tistimi, ki soustvarjajo družbeno življenje v občini.


Glasba Veronike in Krištofa Strnada

Glasbena gosta županovega sprejema sta bila Veronika in Krištof Strnad. Veronika, ki študira jazz in pop petje v Celovcu, je oktobra nastopila na Popevki 2022 in za svojo avtorsko skladbo Ljubim prejela nagrado strokovne žirije za mladega obetavnega avtorja in izvajalca. Študijsko pot bo naslednje leto nadaljevala na univerzi v Bostonu. Krištof je študent kompozicije Akademije za glasbo v Ljubljani, skladatelj, tenorist in zborovodja. Njuni glasbeni poti se prepletata že več let, prvič sta v duetu nastopila že leta 2018 na gradu Brežice s prvim samostojnim koncertom, ki je postal tradicionalen.

Za zaključek uradnega dela, ki ga je vodila Anja Urek, je sledila še županova zdravica z vsemi navzočimi, ob tem pa je vsem zaželel vesele in blagoslovljene božične praznike, ki naj jih preživijo s svojimi najbližjimi, čestital ob državnem prazniku samostojnosti in enotnosti ter za leto, ki prihaja, zaželel predvsem zdravja, medsebojne sreče, prijaznega življenja v družini in drugje, »predvsem pa vas vabim, da v naslednjem letu s skupnimi močmi, sodelovanjem in povezovanjem to občino popeljemo naprej k novim uspehom«. Sprejem se je končal z druženjem in pogostitvijo.



R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»