Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Načrt za širitev objekta zdravstvene postaje

Objavljeno: Petek, 02.04.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
ZP Krmelj (16)

V načrtu je dogradnja ZP Krmelj, v kateri ima svoje prostore tudi lekarna.

Prostori Zdravstvene postaje Krmelj, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Sevnica in stoji ob regionalni cesti Tržišče-Šentjanž, postajajo premajhni, zato potekajo dogovori o nakupu zemljišča za dogradnjo stavbe, s čimer bi pridobili dodatne ambulantne prostore.

»Krajanke in krajani si želimo večjo zdravstveno postajo že dalj časa, kajti njeno delovanje je pomemben dejavnik v samem kraju in na širšem območju Mirnske doline. Krmeljska zdravstvena postaja bi morala imeti vsaj dva splošna zdravnika, zaposlena za poln delovni čas, ki bi lahko uskladila delo tudi v času letnih dopustov, saj se zgodi, da je ambulanta zaradi koriščenja letnega dopusta zaprta, a bolezen, kot vemo, ne pozna brezskrbnih dopustniških dni. Dobrodošla bi bila tudi zaposlitev pediatra, vsaj za polovični delovni čas, ter občasna prisotnost logopeda. Prek sto otrok je v dveh vrtcih in več kot 350 otrok v treh osnovnih šolah – v Krmelju, Šentjanžu in Tržišču. Za starše bi bil obisk otroškega zdravnika z bolnim otrokom v prostorih zdravstvene postaje logistično manj naporen,« utemeljuje potrebo po dogradnji predsednica KS Krmelj Klementina Žvar. »Krmelj potrebuje kar nekaj posodobitev na različnih področjih in širitev zdravstvene postaje je gotovo ena izmed njih. Kolikor mi je poznano, je osnutek za dozidavo že narejen, zato verjamem, da bodo akterji, tako vodstvo Zdravstvenega doma Sevnica in Občina Sevnica kot ustanoviteljica, prepoznali potrebo prebivalstva tega dela občine po širitvi zdravstvene oskrbe ter delovali v smeri čim hitrejše nujno potrebne pridobitve,« zaključi sogovornica.

ZP Krmelj (21)

Dogradnja je načrtovana na travnati površini z visokoraslimi smrekami, ki so že namenjene podiranju.

Občina Sevnica je že začela s pridobivanjem zemljišča. Trenutno potekajo dogovori s stečajnim upraviteljem podjetja Inkos Krmelj, ki je lastnik dela zemljišča, na katerem bi potekala dozidava objekta. »Gre za lastnino iz stečajne mase,« pojasnjuje vodstvo sevniške občine in dodaja, da bo treba po pridobitvi zemljišča za gradnjo pripraviti projektno dokumentacijo, pridobiti gradbeno dovoljenje, tako da rok začetka del še ni znan.

Smilja Radi

Članek je objavljen v regionalnem časopisu Posavski obzornik, ki je izšel 1. aprila 2021.

#povezujemoposavje 
« Nazaj na seznam