Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Načrtovana širitev Vrtca Ciciban Sevnica

Objavljeno: Sobota, 25.07.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Vrtec Ciciban Sevnica, prizidek (4)

Območje, kjer bo stal nov prizidek centralnega vrtca v Sevnici.

Število otrok, ki so v sevniški občini vključeni v sistem predšolske vzgoje, se povečuje in s tem se povečuje tudi potreba po ustreznih prostorih. V Sevnici, Boštanju in na Blanci se soočajo s prostorsko stisko, ki jo bodo najprej reševali v Sevnici, kjer bo v prvi polovici prihodnjega leta končan prizidek pri centralnem vrtcu v občinskem središču.

V občini Sevnica so v šolskem letu 2009/2010 vrtec obiskovali 404 otroci, v šolskem letu 2019/2020 jih obiskuje 708. »Občina Sevnica podrobno spremlja trend vključevanja otrok v predšolsko vzgojo ter hkrati išče rešitve za prostorske in kadrovske izzive, ki nastajajo ob povečevanju števila v vrtce vpisanih otrok,« sporoča sevniška občinska uprava, kjer so v lanskem letu pripravili predlog dozidave centralnega vrtca v mestnem središču, v preteklih dneh pa sta župan Srečko Ocvirk in Miha Brlan, direktor na razpisu izbranega izvajalca, podjetja VG5 d. o. o., podpisala pogodbo o dozidavi Vrtca Ciciban Sevnica.

idejna_zasnova1

Idejna zasnova novogradnje

Dozidava se bo izvedla na 365 m2 površine. Predvidena prizidava je locirana na severovzhodnem delu obstoječega vrtca, zasnovana pa je kot pritličen objekt z ravno streho, na kateri je predvidena igralna terasa. Nov prizidek bo navezan na hodnik obstoječega objekta, pot do novih prostorov bo speljana mimo atrija, ki bo služil tudi kot delno nadkrita igralna terasa. V novem prizidku bodo tri igralnice z lastnimi terasami, tri garderobe, skupne sanitarije, kabinet, ki bo namenjen vzgojiteljicam, in prostor za arhiv. Predviden je tudi prostor za umestitev ogrevalne in prezračevalne tehnike.

Pogodbena vrednost projekta je dobrih 887 tisoč evrov, dela naj bi bila zaključena v prvi polovici leta 2021.

S. R./vir: Občina Sevnica, foto: S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam