Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Naj prostovoljki Katarina Brodnik in Đurđa Braje

Objavljeno: Sreda, 15.05.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
naj prostovoljec 2018_obcina Krsko (1)

Katarina Brodnik, Vinko Hostar (ZPM) in Đurđa Braje v družbi Ane Somrak in mag. Mirana Stanka

V okviru nacionalnega tedna prostovoljstva je minuli torek pod večer v krški Dvorani v parku potekala razglasitev in podelitev naziva Naj prostovojec za leto 2018 v občini Krško, in sicer v kategorijah do 30 in nad 30 let ter Naj prostovoljska organizacija. Na podlagi prispelih glasovnic občank in občanov so bili priznanja deležni Katarina Brodnik, Đurđica Braje in Zveza prijateljev mladine Krško.

naj prostovoljec 2018_obcina Krsko (21)

Pevski duo Maja in Robi

Na v začetku aprila v časopisu Posavski obzornik objavljenem razpisu za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo je komisija prejela v kategoriji do 30 let dve nominaciji, sedem nominacij za prostovoljca nad 30 let in tri nominacije za naj prostovoljsko organizacijo. Komisija za izbor, ki ji je predsedovala podžupanja Ana Somrak, je v nadaljevanju v časopisni izdaji 18. aprila objavila glasovnico s predlaganimi kandidati in do 7. maja, ko je bil natečaj zaključen, omogočila tudi elektronsko glasovanje. Kot je povedala Somrakova na razglasitvi, so prejeli skupno kar 16.116 glasovnic, od tega 938 časopisnih, preostalo število glasovnic pa elektronskih. Največ glasov je bilo oddanih za naj prostovoljsko organizacijo, in sicer 8342 glasov, za naj prostovoljko/ca do 30 let 2960 in nad 30 let 4814 glasov.

naj prostovoljec 2018_obcina Krsko (53)

Nagrajenci z ostalimi nominiranci za naslov naj prostovoljca in naj prostovoljske organizacije za leto 2018 v občini Krško

Na podlagi števila prejetih glasov za naj prostovojca in naj organizacijo je župan občine mag. Miran Stanko na navedeni slovesnosti, ki jo je z glasbenimi vložki popestril duo Maja Weiss in Robi Petan, z vezno besedo pa Klavdija Mirt, izročil nagrade in priznanja prejemnikom najvišjega števila glasov. V kategoriji do 30 let si je naziv naj prostovoljke prislužila Katarina Brodnik, prostovoljka, organizatorka in vodja Mladinske točke Raka; v kategoriji nad 30 let Đurđica Braje, aktivna prostovoljka v ZPM Krško, svetovalka za TOM telefon, predavateljica in ustanoviteljica Društva za motivacijo razvoja Fokus Krško; priznanje naj prostovoljske organizacije pa je prejela Zveza prijateljev mladine Krško – v njenem imenu predsednik Vinko Hostar –, v kateri je bilo v minulem letu na različnih programih za otroke in mladostnike aktivnih skupno kar 218 prostovoljcev. Župan mag. Stanko je ob tej priložnosti čestital tako prejemnikom naziva kot nominirancem za naziv, rekoč, da če bi imeli le državo, bi bila ta videti kot človeški skelet, medtem ko so prostovoljci in prostovoljske organizacije tiste, ki okostje zapolnjujejo z mehkimi deli družbe, mnogotero vsebino in človečnostjo.

B. M.
« Nazaj na seznam