Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Največ okuženih v Posavju je uradno v sevniški občini

Objavljeno: Torek, 31.03.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
3708
V ponedeljek so v Posavju potrdili deveti primer okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen covid-19. Število uradno potrjenih okužb se je v občini Sevnica zvišalo na štiri, kar pomeni, da trenutno največ primerov v naši regiji beležijo v tej občini, trije primeri so iz občine Bistrica ob Sotli, dva pa iz občine Brežice, medtem ko občine Krško, Kostanjevica na Krki in Radeče nimajo potrjene še nobene okužbe.

download

Statistika obolelih s covid-19 po regijah na dan 30. 3. do polnoči

Do včeraj do polnoči je bilo opravljenih 22.474 testiranj, od tega je bilo 814 pozitivnih testov, okuženi sta 802 osebi (46 več kot dan prej). Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, tri osebe so testiranje opravile v tujini. Te osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij: 270 iz osrednjeslovenske, 158 iz savinjske, 98 iz jugovzhodne Slovenije, 64 iz podravske, 54 iz gorenjske, 39 iz pomurske, 34 iz koroške, 28 iz primorsko-notranjske, 17 iz obalno-kraške, 14 iz zasavske, 11 iz goriške ter 9 iz posavske. Šest obolelih je tujih državljanov. Med obolelimi je 387 moških in 415 žensk. Do zdaj je bil vsaj en primer okužbe potrjen v 132 občinah (62 % vseh slovenskih občin), več kot dva primera okužbe sta bila potrjena v 81 občinah. Do tega trenutka je v naši državi umrlo 15 ljudi zaradi zapletov s koronavirusno boleznijo.

POMEMBNO: Število potrjenih okužb z novim koronavirusom ni enako številu vseh okuženih s tem virusom v Sloveniji. Ne testirajo se namreč vsi. Na primer: če nekdo v družini kaže znake okužbe, ga po zastavljeni metodologiji ne testirajo, temveč mora ostati doma v samoizolaciji skupaj z družinskimi člani (razen če je v rizični skupini, npr. kot kronični bolnik in obstaja možnost zapletov). Strokovnjaki menijo, da je dejansko okuženih najmanj petkrat več.

R. R., vir: NIJZ
« Nazaj na seznam
»