Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Napačno parkiranje, hitrost, smeti in zapuščena vozila

Objavljeno: Petek, 26.02.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
Sev. seja, feb. 2021 (28)

Vodja MI – SPO Martin Cerjak je na februarski sevniški občinski seji predstavil letno poročilo Medobčinskega inšpektorata - Skupnega prekrškovnega organa ter napovedal, da bodo z zaposlitvijo še enega redarja opravljali kontrole tudi med vikendi.

V letnem poročilu Medobčinskega inšpektorata - Skupnega prekrškovnega organa občinskih uprav občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Radeče in Sevnica, ki ga je prisotnim na februarski sevniški občinski seji predstavil Martin Cerjak (vodja MI – SPO), so bile ponovno izpostavljene kršitve zaradi napačnega parkiranja v okolici zdravstvenega doma in ostalih javnih ustanov, zaradi česar so redarji v lanskem letu izrekli 173 opozoril in izdali 66 plačilnih nalogov.

Redarji so med opravljanjem svojih nalog izdali tudi odredbo za odstranitev neregistriranih in zapuščenih vozil z javnih površin, katerih število se povečuje (v lanskem letu je bilo odstranjenih 14 vozil, leto pred tem 6).

Velik problem še vedno predstavljajo črna odlagališča ter smeti ob regionalnih cestah, ki jih vozniki običajno mečejo skozi okna vozil med vožnjo. Na primer tovrstnega onesnaževanja okolja na območju Impoljskega grabna v smeri proti Bučki je v razpravi ponovno opozoril Franc Povše, medtem ko je Tanja Novšak izpostavila neurejenost dela območja ob Drožanjski cesti, ki vodi na sevniški grad. Vodja medobčinskega inšpektorata je svetnici odgovoril, da gre za zasebno parcelo in pristojnosti inšpektorata so omejene, glede smeti v Impoljskem grabnu pa bi bilo treba »potrkati na okoljsko zavest voznikov«.

V lanskem letu so bile v sevniški občini prvič opravljene tudi meritve hitrosti, in sicer na Dolnjem Brezovem, na Glavnem trgu in Savski cesti v Sevnici, v Lončarjevem Dolu, Račici, Križišču pri Krmelju in Rovišču pri Studencu. Pri izmerjenih hitrostih 960 vozil ni bilo zaznati ekstremnih prekoračitev hitrosti (ugotovljeno je bilo 12 prekrškov). Ob tem so nekateri predlagali še meritev hitrosti na glavni sevniški ulici - Kvedrovi cesti.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam