Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nova kolesa za kostanjeviške šolarje

Objavljeno: Torek, 22.09.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
kostanjevica-kolesa (15)

Prva vožnja z novimi kolesi

Učenci 5. razreda OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki so v ponedeljek prevzeli pet novih koles, ki jih bodo uporabljali pri praktični vožnji za kolesarske izpite in za izvedbo športnih dejavnosti. Donirala sta jim jih Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kostanjevica na Krki s sponzorjem, podjetjem GKI, ter Šolski sklad.

Gre za donacijo v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki so se mu na kostanjeviški šoli tradicionalno priključili. Pred leti so na tak način dobili že poganjalčke za najmlajše, rumene rutice in podobne stvari, letošnja donacija pa je najvišja doslej. »Veseli smo, da sta se tako Šolski sklad kot Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kostanjevica na Krki s sponzorjem odločila, da nam poklonita kolesa,«
kostanjevica-kolesa (13)

V rumeno odet zborček

je povedala ravnateljica šole Melita Skušek. Ravno v času predaje koles so potekali kolesarski izpiti za učence 6. razreda, ki jih niso mogli opraviti v času spomladanske prekinitve pouka. Ob predaji koles so zbrane nagovorili še župan Ladko Petretič, predstavnik podjetja GKI Vasja Čuk in predstavnica Šolskega sklada Martina Perašin, učenci 5. razreda pa so, v čast slovenskim kolesarskim junakom oblečeni v rumene majice, zapeli kolesarsko pesmico.
 
Na kostanjeviški šoli imajo sicer v okviru tedna mobilnosti danes, v torek, dan brez avtomobila, tradicionalne akcije pešbus niso mogli izvesti, osmošolci so sodelovali na videokonferenci Zavoda Varna pot in kolesarili, vsak dan pa je na šolskem igrišču postavljen kolesarski poligon, na katerem se učenci preizkušajo v spretnostni vožnji. Tudi sicer se kar nekaj učenk in učencev v šolo vozi s kolesom. Opažajo, da jih je v času korone še več, saj gredo učenci raje prej domov kot da čakajo na šolski avtobus, kjer se morajo seveda držati preventivnih predpisov.
 
P. P.
« Nazaj na seznam