Časopis za pokrajino Posavje
28.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nova oskrbovana najemna stanovanja v Brežicah ob odprtju že vsa oddana

Objavljeno: Sreda, 20.09.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
otvoritev_oskrbovanih_stanovanj_brezice1

Objekt z novimi oskrbovanimi najemnimi stanovanji v Brežicah

V sredo dopoldne so v Brežicah uradno odprli oskrbovana najemna stanovanja na Prešernovi cesti 17 b, katerih objekt stoji ob Domu upokojencev Brežice. Investitor je bil Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja d.o.o. iz Ljubljane. Kot je v imenu investitorja povedal direktor Florijan Bulovec, je vseh 12 stanovanj že oddanih.

otvoritev_oskrbovanih_stanovanj_brezice17

S prerezom traku sta nova stanovanja uradno odprla direktor nepremičninskega sklada Florijan Bulovec in brežiški župan Ivan Molan.

Po direktorjevih besedah ima nepremičninski sklad v lasti 3160 namenskih najemnih stanovanj po Sloveniji, ki so namenjena za upokojence in ostale starejše, od teh je 360 oskrbovanih najemnih stanovanj v 16 krajih, med drugim tudi v Brežicah in Krškem. Tak objekt so v Brežicah odprli že pred štirimi leti, sočasno s preselitvijo v novi dom upokojencev. Na razpis za najem novih stanovanj v Brežicah se je prijavilo 17 prosilcev, 12 jih je bilo izbranih, od katerih so štirje že prevzeli ključe stanovanj, ostali pa se vseljujejo postopoma.

otvoritev_oskrbovanih_stanovanj_brezice45

Stanovanja imajo že opremljeni kuhinjo in kopalnico.

Lastnik stanovanj je torej nepremičninski sklad, ki je projekt odkupil od podjetja Prodoma d.o.o. in ga še malo dodelal. Gradnja objekta je trajala 15 mesecev, celotna vrednost investicije znaša 1,08 milijona evrov (z DDV). Stanovanja, ki so namenjena izključno za najem in ne za prodajo, so velikosti od 48 do 62 kvadratnih metrov, namenjena so osebam, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje. Arhitekturno so prilagojena za gibalno ovirane osebe (dvigalo, držala, širši prehodi) in primerna za bivanje ene ali dveh oseb. Vsa stanovanja imajo predprostor, kuhinjo z dnevno sobo, spalnico, kopalnico, balkon in shrambo. Kuhinja in kopalnica sta opremljeni. V pritličju je opremljen skupni prostor za druženje stanovalcev, sanitarije, pralnica in kolesarnica. Za stanovalce je na voljo 14 parkirnih mest, od tega tri za invalide. Najemnina znaša od 274 do 341 evrov mesečno, brez še nekaterih stroškov.

Otvoritve se je udeležil tudi brežiški župan Ivan Molan, ki je poudaril, da je brežiška občina ena izmed občin s starejšo populacijo, zato so taka stanovanja res potrebna. Dejal je, da občina sicer v ta projekt ni bila vključena, vendar je pred leti s sprejemom OPN omogočila širitev objektov v bližini Doma upokojencev Brežice. Prepričan je, da se bodo v prihodnosti v občini še veselili podobnih investicij.

R. R.
« Nazaj na seznam