Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nova parkirna mesta za še lepšo ureditev središča Dobove

Objavljeno: Ponedeljek, 20.06.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
dobova_nova_parkirisca (43)

Trak so ob otvoritvi prerezali župan Ivan Molan, predsednica sveta KS Dobova Branka Stergar in direktor Marketa Dušak Jernej Dušak.

V soboto so v Dobovi slovesno predali v uporabo nova parkirna mesta v sklopu projekta »Ureditev krajevnega središča Dobova«, s čimer so rešili težave s parkiranjem v samem središču kraja in le-tega posledično tudi še olepšali.

Predsednica sveta KS Dobova Branka Stergar je ureditev parkirnih mest označila kot zelo pozitivno pridobitev za sam kraj, kajti podobno urejenega parkirišča, razen pri železniški postaji, v tem delu Dobove ni bilo, »tako da smo bili zelo veseli, ko je Občina Brežice pristopila k temu, da se poruši stara Kovačičeva hiša, ki je bila zadnja leta precej nevarna zaradi odpadanja opek. Po njeni rušitvi se je pripravil temelj za parkirni prostor, ki je bil letos tudi asfaltiran,«
dobova_nova_parkirisca (1)

Nova parkirna mesta pri župnijski cerkvi Marijinega Imena v središču Dobove

je opisala in izrazila veselje, da je ob letošnjem krajevnem prazniku, ko je zaradi sproščenih ukrepov spet več dogajanja, istočasno z otvoritvijo v neposredni bližini potekala tudi 3. Fašjenkova golažijada. Po njenih besedah bodo na novo urejena parkirišča pripomogla k lažjemu parkiranju za obisk trgovine, gostinskega lokala in cerkve v bližini pa tudi prispevala k večji varnosti, kajti doslej se je večkrat zgodilo, da so bili avtomobili neurejeno parkirani oz. sploh ni bilo dovolj prostora za parkiranje.
dobova_nova_parkirisca (2)

V krajevnem središču se nahaja tudi trgovina Market Dušak.


Župan Občine Brežice Ivan Molan je povedal, da je do realizacije investicije prišlo predvsem na pobudo KS Dobova, ki že nekaj časa ugotavlja, da bi bilo treba v kraju urediti vaško središče, kjer bi se dalo tudi parkirati oz. organizirati tudi kakšne prireditve, kot so Fašjenk, blagoslov konj in motorjev ipd. »S tem smo pripomogli k še lepši urejenosti Dobove pa tudi k temu, da dobovska cerkev še bolj pride do izraza,« je izpostavil in omenil, da je občina za ureditev parkirišča namenila 120 tisoč evrov, še približno toliko pa je bilo treba zagotoviti za odkup zemljišča in rušenje stavbe, tako da bo celotna investicija na koncu stala približno 250 tisoč evrov. Obenem so uradno namenu predali tudi nove prostore Marketa Dušak, česar zaradi koronskih ukrepov do zdaj niso mogli izpeljati. Župan se je ob tem še posebej zahvalil družini Dušak in poudaril dobro sodelovanje zasebnega sektorja z občino. Direktor Jernej Dušak je obljubil, da bodo tudi sami prispevali k ureditvi vaškega središča. Novo pridobitev je nato blagoslovil še domači župnik Matej Užmah.
dobova_nova_parkirisca (31)

Nastop učenk in učenca OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova


S pevsko-glasbeno-plesnim kulturnim programom so se predstavili člani MePZ KD Franc Bogovič Dobova z zborovodjem Aljažem Božičem, učenke in učenec OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova in Mažoretke Dobova, za povezovanje je poskrbela Anja Urek.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»