Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nova številka Posavskega obzornika o nepremičninah, terorizmu, volilnih okrajih ...

Objavljeno: Četrtek, 12.09.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava-PO19-2019

Naslovnica današnje številke Posavskega obzornika

Današnja, 19. številka Posavskega obzornika, ki je tokrat izšla že en teden po prejšnji številki, ob obilici zanimivega branja z različnih področij našega življenja prinaša tudi tematske strani Posavske nepremičnine. Odločili smo se, da pozornost posvetimo razpoložljivosti in urejenosti gradbenih zemljišč ter ponudbi stanovanj v Posavju. Po pomoč smo se obrnili na posavske občine, ki s sprejemanjem aktov usmerjajo prostorski razvoj, na upravne enote, ki izdajajo gradbena dovoljenja, in tudi na strokovnjaka s področja prodaje nepremičnin, ki sta opisala trenutno situacijo v naši regiji.

Včeraj je minilo že 18 let od enega največjih terorističnih napadov do zdaj v ZDA, zato smo se ob tej priložnosti lotili manj prijetne teme, ki pa je realnost današnjega časa. Obravnavali smo nekatere možnosti terorističnega napada v Posavju in stanje naše pripravljenosti nanj. Preverili smo, kaj predvideva državni in regijski načrt za zaščito in reševanje v primeru terorističnega napada, našteli napadu najbolj izpostavljene objekte in ugotovili, kako so ti varovani. Zagotovo prispevek, ki ga ne smete zamuditi.

Kot smo poročali že v prejšnji številki časopisa, je minister za javno upravo poslanskim skupinam predstavil predlog sprememb območij volilnih enot in volilnih okrajev, ki pošteno spreminja tudi dosedanjo sestavo volilnih okrajev v Posavju. Zbrali smo nekaj posavskih odzivov na predlagane spremembe, ki so ministrovim predlogom večinoma nenaklonjeni. Na to tematiko je naš novinar napisal tudi zanimiv komentar.

Tokratna številka prinaša tudi pogovor z direktorico Kulturnega doma Krško Darjo Planinc, drugi del našega raziskovanja o demenci, predstavitev dogajanja v KS Čatež ob Savi, poročilo prireditve ob občinskem prazniku v Radečah in zaključka tedna Okusov Posavja, pogovor s kineziologinjo Meto Rovan iz Centra za krepitev zdravja Brežice, ki je podala marsikateri nasvet za izboljšanje našega zdravja in počutja, tematsko prilogo KD Krško, ki napoveduje novo gledališko abonmajsko sezono, poročilo o praznovanju 100-letnice nogometa v Brežicah, kolesarski prireditvi Skok na Lisco, novem zagonu rokometa v Sevnici, predstavi KD Drugi oder iz Brežic, ki je vinsko klet Posavskega muzeja spremenilo v gledališče, študentski razstavi izdelkov iz valovitega kartona v avli KD Krško, skupini Šole zdravja z Rake, paradi ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem, na kateri je bilo tudi več kot 150 posavskih gasilcev, ter zgodbo o Dolinškovem kozolcu na Šmarčni.

Ne spreglejte tudi ostalih časopisnih rubrik. Naslednjič smo z vami spet čez 14 dni, 26. septembra 2019.

Uredništvo
« Nazaj na seznam