Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nove investicije in načrti

Objavljeno: Sreda, 06.11.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Zupan Srecko Ocvirk  (15)

Sevniški župan Srečko Ocvirk je po predstavitvi izpeljanih in novih načrtov odgovarjal še na novinarska vprašanja.

Eden izmed dogodkov ob občinskem prazniku občine Sevnica, ki praznuje v mesecu novembru, je bila včerajšnja dopoldanska novinarska konferenca župana Srečka Ocvirka, ki se je odvijala v prostorih Trškega dvorca. Na njej je župan predstavil nekatere ureditve, ki so v času od praznika do praznika prispevale k izboljšanju kakovosti bivanja v občini, ter ob tem nanizal tudi nekatere nove načrte.

Prvi projekt, ki ga je omenil, je posodobitev več kot 30 let starega sevniškega bazena, kjer se trenutno odvija še obnova bazenske strojnice, ki bo zaključena do nove kopalne sezone (vrednost celotne obnove je milijon dvesto tisoč evrov). Za sevniški stadion je povedal, da iščejo ustrezne tehnične rešitve zaradi nepredvidenega odziva z vodo precej prepojenega terena ter upajo na ustrezen razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, s katerim bi občina pridobila finančna sredstva za dokončanje izgradnje (trenutno je bilo v urejanje območja stadiona vloženih okoli 800 tisoč evrov). V novem delu mestnega središča se izvaja celovita prenova Kvedrove ceste, kjer je na novo urejeno parkirišče z 42 parkirnimi mesti, med železniško in avtobusno postajo pa je na novo urejen in razširjen pločnik. Trenutno na območju v bližini železniške postaje v Sevnici poteka urejanje avtobusnega postajališča, kar bo omogočalo lažje in hitrejše prestopanje z avtobusa na vlak.

V času od lanskega do letošnjega praznika je bilo urejenih tudi nekaj manjših ureditev cestnih odsekov ter zgrajenih nekaj novih mostov. Župan je še povedal, da potrebam sledi tudi vodooskrbni sistem za zagotavljenje pitne vode in prav tako prostorsko načrtovanje, s katerim želijo zagotaviti dovolj stavbnih zemljišč za stanovanjsko ter poslovno gradnjo. Občina Sevnica je v letošnjem letu namenila 160 tisoč evrov finančnih vzpodbud gospodarstvu in kmetijstvu za razvoj podjetij ter ohranjanja urejenosti podeželja. Sprejeta je bila tudi strategija za mlade za obdobje od 2019 do 2024. Novost letošnjega leta je participativni proračun – sistem razporejanja dela občinskega proračunskega denarja na način, da pri odločanju o porabi sredstev neposredno odločajo občanke in občani. Eden izmed pomembnih načrtov za prihodnje leto je dograditev Vrtca Ciciban Sevnica, saj se je v sedmih letih število oddelkov za predšolsko vzgojo povečalo s 34 na 43, cilj občine pa je, da je vključenost otrok 95 %.

V zaključnem delu novinarske konference je direktor Kmečke zadruge Sevnica Borut Florjančič predstavil visok jubilej – 100 let zadružništva na Sevniškem, ki so ga obeležili v včerajšnjem popoldnevu s slovesno prireditvijo v Športnem domu Sevnica.

S. R.

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte