Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Novi ukrepi v rdečih regijah, tudi v Posavju

Objavljeno: Četrtek, 15.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
pills-on-blue-background-3936369
Vlada je sprejela nove ukrepe, po katerih je v rdečih regijah, kamor se uvršča tudi Posavje, od petka, 16. oktobra, dalje obvezno nošenje mask tudi na odprtih javnih krajih oziroma prostorih in v osebnih vozilih.

Od jutri, 16. oktobra, dalje velja splošna prepoved zbiranja ljudi, tj. prepoved prireditev, shodov, organizacij, verskih obredov, porok ... Prehajanje iz regije v regijo ni dovoljeno, razen izjem, ki so bile povečini v veljavi že v spomladanskem valu okužb: za pot v službo, v primerih specialističnega pregleda, obiska najbližjega svojca, ki je odvisen od pomoči, pri vzdrževanju stikov otrok s starši ali v primeru, ko ima imetnik obdelovalno zemljišče, na katerem mora opraviti neodložljiv opravek, v drugi regiji ipd. Za vse prehode boste morali v primeru kontrole predložiti ustrezne dokumente, zemljiški izpisek ipd.
ukrepi

Vir: FB Vlade RSV soboto, 17. oktobra, se zapirajo vsi gostinski lokali, lahko pa bodo posamezni gostinci zagotavljali razvoz ali osebni prevzem hrane. Odprte za stranke ostajajo zaenkrat le nastanitvene kapacitete, a zgolj za postrežbo nastanjenih gostov ter, kakor že navedeno, za razvoz pripravljenih obrokov ali za prevzem obroka s strani stranke. Zapirajo se tudi športne dvorane in fitnesi, izjeme so športna tekmovanja in treningi za registrirane športnike. V frizerskih in kozmetičnih salonih bo dovoljena le ena stranka, ne glede na velikost prostora.

Vrtci in izobraževalne ustanove in zavodi s prilagojenim programom bodo obratovali nemoteno, od prihodnjega tedna pa do jesenskih počitnic, to je med 19. in 23. oktobrom, pa bo pouk v šolah potekal le za učence razredne stopnje, to je od 1. do 5. razreda, medtem ko bo za učence od 6. do 9. razreda kakor tudi učence glasbenih šol in dijake srednjih šol pouk organiziran na daljavo.

B. M.
« Nazaj na seznam