Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Občani Sevnice, stopimo skupaj!

Objavljeno: Sreda, 18.11.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Dobrodelni koncert OZRK Sevnica (10)

Dosedanji dobrodelni koncerti RKS OZ Sevnica so bili dobro obiskani, a letos koncerta ne bo, vendar je mogoče darovati za prehranske pakete za občanke in občane sevniške občine v stiski.

Na Rdečem križu Sevnica znova pripravljamo dobrodelno akcijo, katere osrednji dogodek je bil pretekla leta vedno zelo dobro obiskani koncert. Žal ga letos zaradi epidemije koronavirusne bolezni ne moremo organizirati, naši uporabniki pa pomoč potrebujejo vsakodnevno. V teh težkih časih se je povpraševanje pri nas še povečalo.

Letos iz lastnih sredstev ne moremo v večjem obsegu financirati nakupa prehrambenih paketov, kajti kljub temu da ves čas prvega vala epidemije Covid-19, ko je bilo praktično vse zaprto, in tudi sedaj, neprekinjeno delujemo, smo morali prekiniti naše dejavnosti prve pomoči, ki so temelj našega financiranja. Namen letošnje akcije »Občani Sevnice, stopimo skupaj!« je znova zbiranje sredstev za nakup paketov pomoči za naše občane, ki so take pomoči potrebni. Lanski projekt je bil zelo uspešen, zato iskrena hvala vsem, ki ste se udeležili našega lanskoletnega dpbrodelnega koncerta ali ste bili med darovalci! S prodajo vstopnic, srečelovom, prostovoljnimi prispevki ter finančnimi donacijami podjetij smo zbrali 6.684,04 €. S temi sredstvi smo nabavili 465 prehranskih paketov, 102 pralnih praškov, 246 toaletnih kompletov, ter poravnali stroške ozvočenja in avtorske agencije.

Na vse ljudi dobrega srca se obračamo s prošnjo, da znova 'stopimo skupaj' in naredimo nekaj dobrega za sokrajane. Pomagate nam lahko s finančno pomočjo na transakcijski račun NLB 0237 9 001 7732 206 s pripisom 'Za dobrodelno akcijo' ali z donacijo prehranskih izdelkov z daljšim rokom trajanja. Vsem želimo veliko zdravja. Skupaj zmoremo vse!

Mojca Pinterič Krajnc, sekretarka RKS OZ Sevnica


 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte