Časopis za pokrajino Posavje
6.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Občina Krško regijska zmagovalka Zlatega kamna 2020

Objavljeno: Sreda, 12.02.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
KKK_9763
Na včerajšnjem izboru za Zlati kamen 2020 je Občina Krško med enajstimi finalnimi občinami prejela naziv razvojno najprodornejše občine v regiji od Koroške do Posavja. Zlati kamen je prejela občina Idrija.

Kot so zapisali, je Občina Krško gonilna sila širšega slovenskega projekta Pametne vasi za jutri – oblikovanje pilotnih modelov za trajnostni razvoj podeželskih okolij s posebnim demografsko obarvanim poudarkom – zasnovo »pametnih srebrnih vasi«, ki naj bi omogočile daljše samostojno življenje starostnikom.
KKK_9879
Izpostavili so še koncept mestnega marketinga, »sveže prijeme« pri razvoju turizma, projekt oživljanja mestnega središča s pomočjo obrti in projekt VARUJVODO ter dodali, da Krško izstopa pri delu z mladimi in pri vključevanju občanov v upravljanje, pri čemer so poudarili, da je sistem zbiranja pobud občanov med najbolj izdelanimi.

Letošnja rdeča nit konference in izbora Zlati kamen, ki se jo je udeležil podžupan občine Krško Vlado Grahovac, je bila usmerjena v pripravljenosti občin na prihodnost – kako so znale integrirati sodobne tehnologije v razvoj kraja, katere so razvoj zasnovale tako, da kar najbolj odgovarja na glavne izzive prihodnosti v naravnem in širšem družbenem okolju. Strokovni svet projekta se je osredotočal na spretnost občin, s katero svoj razvoj vključujejo sodobno tehnologijo.

Letos se je za nagrado v najožji izbor uvrstilo enajst občin, poleg Krškega še občine Cerkvenjak, Maribor, Murska Sobota, Slovenske Konjice, Velenje, Domžale, Trbovlje, Idrija, Kranj in Jezersko. Idrija je zmagala v zahodni Sloveniji, Trbovlje v osrednji, Maribor pa v vzhodni Sloveniji.

Vir: Občina Krško
Foto: PlanetGV
 
« Nazaj na seznam