Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obeležili krajevni praznik in odprli razstavo

Objavljeno: Nedelja, 28.05.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSCN0101

Na prireditvi ob krajevnem prazniku so podelili tudi priznanja prizadevnim posameznikom.

Krajevna skupnost Tržišče je v četrtek z osrednjo prireditvijo v domačem kulturnem domu obeležila svoj krajevni praznik.

DSCN0132

Ob letošnji 15-letnici delovanja TD Tržišče so pripravili pregledno razstavo razvoja delovanja društva, ki vzorno sodeluje tudi z ostalimi 14 društvi v krajevni skupnosti.

Zbrane sta nagovorila predsednik krajevne skupnosti Janez Virant in sevniški župan Srečko Ocvirk. Govornika sta orisala krajevne in občinske investicije, se zahvalila za dobro sodelovanje vsem soustvarjalcem prijetnega bivanjskega okolja in poudarila, da vsak posameznik z dobrimi odnosi in družbenim udejstvovanjem pomembno prispeva k dvigu kakovosti bivanja. Podelila sta tudi priznanja za dolgoletno in predano delo na področju družabnega udejstvovanja, društvenih dejavnosti, prostovoljstva in prepoznavnosti domačih krajev, in sicer Štefki Lenič, Olgi Majcen, Toniju Janežiču in Marjanu Dirnbeku.

Bogat kulturni program so oblikovali otroški in mladinski pevski zbor Osnovne šole Tržišče pod vodstvom Mateje Lisec Repovž in ob klavirski spremljavi Dejana Jakšiča, šolska plesna skupina, citrarka Nuša Štih s svojo učiteljico Jasmino Levičar in čelistka Ajda Jamšek ob klavirski spremljavi Teje Vlašič, pevci Društva vinogradnikov Malkovec, Ljudske pevke s Telč in Mlade žurerke.

Po prireditvi, ki jo je povezovala Magda Flajs, so si obiskovalke in obiskovalci v večnamenskem prostoru sosednjega gasilskega doma ogledali še pregledno razstavo ob letošnji 15-letnici delovanja Turističnega društva Tržišče, ki sta jo postavili Alenka Knez in Nevenka Flajs.

S. R.
« Nazaj na seznam
»