Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obiski v domovih starejših omejeni na eno zdravo odraslo osebo

Objavljeno: Četrtek, 06.01.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
DU Brezice (1)

Fotografija je simbolična.

Iz vseh posavskih domov za upokojence so danes sporočili, da skladno s priporočilom Strokovne svetovalne skupine ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 in Ministrstva za zdravje obiske z današnjim dnem omejujejo na eno zdravo odraslo osebo, ki izpolnjuje pogoj PCT. Ostali aktualni ukrepi ostajajo v veljavi v enakem obsegu.

"Tudi tokrat bi se vam radi zahvalili za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov. Pričakujemo, da na obisk prihajate popolnoma zdravi, saj bomo le tako lahko čim bolje in čim dlje ščitili naše drage stanovalce ter ohranjali vsaj obstoječo obliko obiskov. Želimo vam tudi, da čas druženja s svojimi bližnjimi v danih okoliščinah preživite kar se da lepo," je ob tem zapisalo vodstvo TDU Loka pri Zidanem Mostu.

"Prosimo vas, da na obisk ob upoštevanju pogoja PCT prihajate le, če ste popolnoma zdravi in niste bili v rizičnem stiku z osebo pozitivno na SARS-CoV-2. Hvala za razumevanje. Zahvaljujemo za vam za prizadevanje, da ostanemo zdravi," sporočajo iz DU Brežice na čelu z vodjo enote mag. Valentino Vuk.

"Verjamem, da je skupno zdravje res želja vseh nas ter da bomo s strpnostjo, skrbnostjo in odgovornim ravnanjem vsi prispevali k omejitvi širjenja virusa in posledic, ki jih virus prinaša. Za vsakim dežjem enkrat posije sonce in tudi virusa bo enkrat konec!" pa je zapisala direktorica DSO Krško Nuša Masnik.

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

09.12.2021 | Redakcija

Zagajska kapela sv. Jurija

27.06.2021 | Redakcija

Ribe v prehrani