Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obnovljena krška ploščad pričakuje še dušo

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Obnovljena krška ploščad pričakuje še dušo Na slovesnosti ob otvoritvi prenovljene ploščadi pred krškim kulturnim hramom, ki se je zaradi deževnega vremena odvijala v veliki dvorani, ta je bila dodobra napolnjena z obiskovalci, saj so številni želeli prisostvovati temu slavnostnemu trenutku, je bilo čutiti veliko dobre volje in pozitivne energije. Skozi domiselne besedne vložke so nastopili leskovški kulturniki, glasbeni utrinek pa so pridodali krški bigbendovci, ki so z nastopom poželi velik aplavz. Zbrane je nagovoril krški župan Franc Bogovič, ki je dejal, da so se za obnovo odločili po preteku treh desetletij, zato so bili tedaj vgrajeni materiali že dodobra načeti.

Tako so skoraj 850 m^2 popolnoma na novo uredili, porabili skoraj 400 tisoč evrov, vendar so pridobili 320 tisoč evrov državnih sredstev, ostalo pa je kril krški proračun. Ob tem je še zaželel, da bi trg oživel v tistem pravem smislu, ko bi ga vsi, ki bi se po njem sprehajali ali se udeležili katere izmed prireditev, sprejeli za svojega.

Fedor Špacapan, ki je prenovo zasnoval, pa je dodal, da je prav pustiti zanamcem nekaj urejenega, predvsem pa je potrebno udejanjeno nadgraditi in na ploščad pripeljati vsebine ter ji na tak način vdahniti dušo.

Ob prijetnih zvokih Big Band-a so zbrani spremljali otvoritev na velikem platnu, ko so ob zaključku prireditve župan Bogovič, Špacapan, direktorica Kulturnega doma Krško Katja Ceglar in predsednica KS mesta Krško Jožica Mikulanc odšli na ploščad in vključili vodomet v fontani.

Gostiteljica Občina Krško pa je v avli doma za obiskovalce pripravila tudi pogostitev.

M. K. M.

« Nazaj na seznam
»