Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obvestilo uporabnikom storitev Zdravstvenega doma Brežice

Objavljeno: Torek, 31.03.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
ZD Brezice (2)
Kot je sporočil direktor Dražen Levojević, Zdravstveni dom Brežice obvešča, poziva in naproša uporabnike, da upoštevajo navodila in nekatere spremembe pri storitvah ZD Brežice.

  • Zaradi majhnega pripada otrok in mladostnikov v ambulanto za vročinska stanja in COVID-19 za otroke in mladostnike v preteklem tednu se delovanje ambulante prilagodi na način, da ambulanta od 31. 3. 2020 deluje od 8. do 16. ure (in ne od 7. do 19. ure). Ambulanta še naprej izvaja storitve v izolacijskem prostoru ob glavnem vhodu v Zdravstveni dom Brežice. V ambulanti dejavnost izvajajo timi Zdravstvenega doma Brežice in Zdravstvenega doma Krško ter koncesionarji pediatrije z območja občine Krško.
  • Uporabnike storitev, ki preko številke 112 zaprosijo za pomoč ekip nujne medicinske pomoči, prosimo, da ob predhodnem posredovanju informacij po telefonu, ekipo seznanijo z vsemi bolezenskimi znaki akutne okužbe dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, oteženo dihanje, nahod idr.).
  • Zaradi prejetih navodil Vlade RS o nošenju osebne varovalne opreme (maska in rokavice) v zaprtih javnih prostorih uporabnike naprošamo, da v Zdravstveni dom Brežice vstopajo z lastno osebno varovalno opremo.
  • Podjetja in posameznike naprošamo, da v kolikor razpolagajo s presežkom osebne varovalne opreme, slednjo donirajo Zdravstvenemu domu Brežice. Kontaktna oseba za donacije osebne varovalne opreme je Helena Hostar, naslov elektronske pošte helena.hostar@zd-brezice.si.
  • Uporabnike storitev ambulante družinske medicine izbrane osebne zdravnice Zdenke Marinček, dr. med., specialistke splošne medicine, obveščamo, da bosta zdravnica in sestra s 1. 4. 2020 prevzeli vodenje ambulante družinske medicine v Domu upokojencev Brežice. Za uporabnike navedene ambulante bodo v administrativnih ambulantah poskrbeli drugi zdravniki družinske medicine.
Vir: ZD Brežice
« Nazaj na seznam