Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Oddajanje vlog na CSD v času epidemije

Objavljeno: Ponedeljek, 26.10.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
CSD Posavje (1)
Zaradi izbruha okužb z virusom SARS-CoV-2, je bila v Sloveniji od 19.10.2020 dalje razglašena 30-dnevna epidemija. V času razglašene epidemije je vlaganje vlog na centre za socialno delo možno na naslednje načine:

  • preko e-uprave,
  • po elektronski pošti,
  • po navadni pošti in
  • v poštne nabiralnike na centrih za socialno delo.
V res izjemnih primerih se vloga lahko odda tudi po telefonu.

Ukrepi sledijo temeljnemu cilju zmanjševanja možnosti širjenja virusa zaradi izvajanja procesnih dejanj na strani strank in na strani organov, pomembno pa je, da se z njimi varujejo pravni položaji strank, ki bi morale izpolniti neko odrejeno obveznost, bodisi odpravljati pomanjkljivosti ali pošiljati dokaze, ki so potrebni za odločitev, pa tudi izpolnjevati obveznosti, ki so jih naložene z odločbo ali sklepom.

Sprejeti začasni ukrepi (za čas razglašene epidemije) pomenijo odstop od uveljavljenih pravil Zakona o splošnem upravnem postopku. Center za socialno delo bo identiteto vložnika ugotavljal ali preverjal z drugim načini, na primer s tem, da bo zahteval, da stranka sporoči še uradno dodeljeno identifikacijsko številko (EMŠO, DŠ) ali tudi na druge načine (npr. z naprednim elektronskim podpisom itd). Predlagamo, da občani  na vlogi napišejo svoj elektronski naslov in telefonsko številko, za namen lažje komunikacije v primeru nejasnosti.

Vir: CSD Posavje
« Nazaj na seznam
»