Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odlično razpoloženi vstopajo v 35-letnico delovanja

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Odlično razpoloženi vstopajo v 35-letnico delovanja

Danes popoldan so se na rednem letnem srečanju zbrali člani in članice Društva invalidov občine Brežice, obenem pa ob prisotnosti brežiške podžupanje Milene Jesenko počastili tudi brežiški občinski praznik. Zbrane je nagovoril predsednik Alfonz Duhanič, ki je predsedniško mesto zasedel pred letom dni.

Med drugim je dejal: "Prav je, da se kdaj pa kdaj takole snidemo in si izmenjamo mnenja ter se skupaj poveselimo." Dodal je še, da so nove prostore našli na Trgu izgnancev 12 a ter za zaključek nagovora povedal: "Delo v društvu poteka po programu, ki smo si ga začrtali v začetku leta. Čeprav se pozna kriza tudi pri nas, saj je zelo težko priti do denarja, pa verjamem, da nam bo uspelo aktivnosti obdržati vsaj na takšnem nivoju, kot smo jih imeli do sedaj."

V kulturnem programu so sodelovali Ivanka Gerjevič s poezijo, citrarka Barbara Kostrevc in Ljudske pevke iz Cerkelj ob Krki. Za dobro razpoloženje so v nadaljevanju druženja poskrbeli fantje Roman Božič, Zvone Urek in Simon Petančič iz ansambla Suha pipa.

V razgovoru z Duhaničem in tajnico ter blagajničarko Darjo Žabkar pa sta še dodala, da se že pripravljajo na 35-letnico, ki jo bodo obeležili prihodnje leto, da spadajo v veliko družino 69 društev v Sloveniji, ki delujejo pod okriljem ZDIS-a ter imajo 1.200 članov, so pa v slovenskem merilu eno najštevilčnejših. Žabkarjeva je pa poleg že omenjenih zadolžitev tudi oskrbnica kapacitet za ohranjanje zdravja ZDIS-a v Termah Čatež, kjer imajo 13 počitniških hišic.

V občini Brežice pa deluje 13 pododborov in sicer Brežice mesto s poverjenico Jožefo Ogorelc, na Bizeljskem je poverjenica Jožica Hriberšek, Dobova-Kapele, kjer je poverjenik Drago Pavuna, na Veliki Dolini, poverjenica je Ana Glogovšek, Čatež ob Savi, poverjenica je Rozika Šneberger, Krška vas-Velike Malence s poverjenico Sonjo Novak, v Pišecah je poverjenik Jože Germovšek, na Sromljah Danica Suša, v Cerkljah ob Krki Ivan Kostrevc, v Dečnem selu Cvetka Omerzu, v Pečicah Drago Švajger in v Globokem Ivan Kene.

M. K. M.

« Nazaj na seznam