Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

OOZ Sevnica podelila priznanja

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
OOZ Sevnica podelila priznanja

6. decembra je Območna obrtno-podjetniška zbornica Sevnica pripravila v sevniški kulturni dvorani tradicionalno srečanje članic in članov, kjer so posameznicam in posameznikom podelili tudi priznanja za dolgoletno, neprekinjeno opravljanje obrtne dejavnosti.

Priznanje za 15-letno neprekinjeno opravljanje obrtne dejavnosti so prejeli: Alojz Cerjak, Alenka Golob, Jože Krajnc, Miroslav Mirtelj, Jože Ratajc in Aleksander Špan. Bronasto plaketo za 20 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti so prejeli Damjan Blaznik, Ivan Božič, Aleksander Božič, Jože Erman, Stanislav Erman, Jože Hočevar, Marjan Imperl, Milan Jager, Janez Jazbinšek, Janko Jazbinšek, Roman Kozinc, Stanislav Krnc, Srečko Kus, Janez Lisec, Janko Mesinger, Polonca Močnik, Jožef Mrgole, Alojzij Pavkovič, Anton Prah, Matjaž Prah, Andrej Prijatelj, Anton Skubic, Zvonko Virant, Rajko Šplajt, Matjaž Trbovc in Ivan Volčanšek. Prejemniki srebrne plakete za 25 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti so Jože Kozinc, Vera Šalamon, Drago Zupan in Miran Zupan. Za 35 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti so Drago Borštnar, Martina Lipar, Branko Valand in Mira Vrtačnik prejeli biserno plaketo, diamantno plaketo za 40 let pa je prejel Milan Majcen. Platinasto plaketo za 45 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti je prejela znana in priznana sevniška cvetličarka Silva Fric, ki je pričela z obrtno dejavnostjo 1. januarja 1969, sedaj pa je dejavnost prenesla na novoustanovljeno družinsko podjetje VCT Ramovš - Peklar, ki bo nadaljevalo in nadgrajevalo obrtno tradicijo začetnice Silve Fric.

Številne zbrane na dogodku, ki so ga z uvodnim nastopom polepšale mažorete Društva Trg Sevnica, so nagovorili predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica Drago Krošelj, sevniški župan Srečko Ocvirk in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh. Vsi trije so izrazili zadovoljstvo nad delovanjem Zbornice in številom članstva, kar potrjuje, da je takšna stanovska organizacija potrebna.

Podelitvi priznanj in nagovorom je sledila še gledališka predstava z naslovom Da te kap! v izvedbi amaterske gledališke skupine KD Pekre Limbuš. Tekst za komedijo je napisal in jo režiral Tone Partljič, ki je nasmehe na obraze privabil z besedami: »Nisem zasledil, da bi kakšen tajkun izhajal iz obrtnikov!« Nadaljeval pa je, da ni vedno tako, da hodita kultura in gospodarstvo z roko v roki ter nato še zaželel, da bi tudi v Sevnici dobili modernejšo in sodobnejšo kulturno dvorano.

S. R.

Članek je objavljen v današnji praznični številki časopisa Posavski obzornik.

 

 

« Nazaj na seznam
»