Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pobude, vprašanja in predlogi krških svetnikov in svetnic

Objavljeno: Sreda, 29.01.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0520

Občinski svet na 11. redni seji

Na zadnji seji krškega občinskega sveta so svetniki in svetnice podali vrsto pobud, vprašanj in predlogov. Povzemamo jih v nadaljevanju.

Dušan Šiško (SNS) je opozoril na nekaj nedavnih incidentov v krških nakupovalnih središčih, bencinskem servisu in urgenci, ki so jih po njegovih besedah povzročili Romi in občino pozval k ukrepanju. Izpostavil je govorice o priključitvi krškega okrožnega sodišča k celjskemu višjemu sodišču, s čimer naj bi se nadaljevalo krčenje posavskih institucij. Opozoril je še na težaven dostop z brestaniške obvoznice do gasilskega doma in predlagal umiritev prometa s hitrostnimi ovirami.
DSC_0530

Dušan Šiško


 
Jani Barbič (SLS) je opozoril, da je kljub odprtju lesenega mostu čez reko Krko na Brodu pri Podbočju zaradi omejene nosilnosti ostal problem šolskih prevozov, saj mora šolski avtobus otroke z levega brega Krke še vedno voziti po dokaj dolgem obvozu skozi Kostanjevico na Krki. Pozval je k primerni rešitvi težave. Povedal je, da so v kostanjeviški občini očistili strugo reke Krke do meje s krško občino, zaradi česar so štiri vasi ob Krki še bolj poplavno ogrožene. Predlagal je, na občina pozove Direkcijo RS za vode, naj očisti strugo tudi na območju občine Krško.
DSC_0522

Janez Barbič (tretji z leve)

Izpostavil je še težavo glede avtobusne postaje v Velikem Mraševem na regionalni cesti, ki ni urejena, zasebnik pa je s 1. marcem prepovedal uporabo njegovega zemljišča v ta namen.
 
Milena Bogovič Perko (SDS) se je zahvalila občinski upravi, Krajevni skupnosti Senovo in izvajalcu za ureditev odseka ceste Zalog–Mrzla Planina.
DSC_0528

Dušan Dornik


Anton Petrovič (SD) je vprašal, v kateri fazi je ureditev parkirišča na območju gradnje novega vrtca na Senovem ter preureditev dostopa. Predlagal je ponovni ogled mostu in dovozne ceste do podjetja Grapak na Senovem in spremembo roka izvedbe.

Damjana Pirc (DD) je podala pobudo za predstavitev sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta občine Krško na seji Občinskega sveta Občine Krško.
DSC_0523

Aleš Suša (desno)



Dušan Dornik (SMC) je opozoril in tudi s fotografijo prikazal širitev naselja Kerinov Grm, saj si tamkajšnji domačini prilaščajo bližnja zemljišča v zasebni lasti. Pozval je k umiku oz. porušitvi barak, ki so jih tam postavili.

Jože Olovec (SDS) je vprašal, kako je v občini poskrbljeno za skrb za starejše, opozoril na po njegovih besedah neenako obravnavo zasebnikov pri občinskem pridobivanju zemljišč, predlagal drugačen način zbiranja embalaže oz. sortiranih odpadkov ter pozval k izredni seji Sveta za sobivanje zaradi že omenjenih težav z Romi v nakupovalnih središčih.

Aleš Suša (Levica) je pozval k sprejemu deklaracije o boju proti podnebnim spremembam, s čimer bi Krško postavilo zgled ostalim lokalnim skupnostim. Pozval je k brezplačnemu mestnemu avtobusu, optimiziranju avtomatike za prižiganje javne razsvetljave ter vprašal, kaj je z odgovorom Slovenskih železnic v zvezi s prepovedjo prehoda čez železniške tire pri postaji na Vidmu.

P. P.
 
 
« Nazaj na seznam
»