Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Podboški kulturni dom dobiva nov oder

Objavljeno: Sreda, 21.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0090

Nov oder je že postavljen, urejajo še stropno konstrukcijo za montažo luči.

Člani Kulturnega društva Stane Kerin Podbočje v tem času obnavljajo oder v tamkajšnjem kulturnem domu, kot Katoliški dom zgrajenem leta 1921.

Potem ko so konec septembra podrli star oder, zgrajen okoli leta 1955, so poglobili in zabetonirali pododrje, ki je bilo prej brez ustrezne podlage oz. kar na zemlji. Medtem so že postavili nov oder, ki so ga tudi malce dvignili, tako da je v pododrju več prostora za arhiv, skladišče ipd. Urejajo tudi novo konstrukcijo na stropu nad odrom, ki bo omogočala montažo novih luči, saj so bile dosedanje stare že nekaj desetletij.
DSC_0086

Poglobljeno in zabetonirano pododrjeKot pojasnjuje predsednica društva Ivanka Černelič Jurečič, se projekt financira s pomočjo KS Podbočje (slednja ima objekt v upravljanju), ki jim je namenila 10.000 evrov, pet tisočakov pa je primaknila Občina Krško. Nekaj sredstev bosta dodali še podboško kulturno in turistično društvo, seveda pa v obnovo vlagajo tudi veliko prostovoljnega dela, s čimer bodo prihranili nekaj tisočakov. Tako so 'udarniško' podrli stari oder, prebelili zaodrje, obnovili vse inštalacije, prebelili pa bodo tudi še dvorano, ki sicer lahko sprejme okoli 200 obiskovalcev. »Vsa dela naj bi bila končana do konca novembra in se že veselimo ponovnega odprtja dvorane, če bo to seveda dovoljeno. Program imamo že pripravljen,« pravi Černelič Jurečičeva, gonilna sila podboških kulturnikov.

Kulturni dom, ki bo naslednje leto torej praznoval stoletnico, je osrednji prireditveni prostor KS Podbočje, v katerem so nekoč potekale tudi priljubljene veselice, v zadnjih letih pa predvsem proslave ob kulturnem, krajevnem in drugih praznikih, gledališke igre, koncerti, miklavževanja, prihodi dedka Mraza itd.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»