Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Poflikana« cesta skozi Krško raztogotila občane

Objavljeno: Četrtek, 26.11.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
asfaltacija ckz (5)

Vdrte kolesnice so nadomestile izbokline.

Na podlagi obvestil, ki smo jih prejeli na uredništvo od večjega števila občanov Krškega, da je vzdrževalec državne ceste na odseku od osrednjega krškega mostu do križišča pri stadionu Matija Gubca v preteklih dneh izredno malomarno »poflikal« cesto, smo se na lastne oči v to prepričali tudi mi. In, seveda, to dokumentirali tudi s fotografijami.

asfaltacija ckz (19)
Kot so navedli na Občini Krško, ki so zaradi istega razloga zaprosili CGP Novo mesto kot vzdrževalca državnih odsekov cest za pojasnilo, so ti zaradi prihajajoče zime in močno razpokanega asfalta izvedli zapiranje mrežnih razpok na cestišču. Ali, kot pojasnjujejo na CGP: »Vzdrževalna dela na državni cesti G1-5, odsek 0336 Krško-Drnovo (CKŽ), na lokaciji od MC do SL Inženiringa, se bodo izvajala še 5-6 dni. Izvajajo se vzdrževalna dela pred zimo, in sicer izravnave posedkov, kolesnic in razpok v sklopu RV krpanja. Na tem odseku je v naslednjem letu predvidena preplastitev vozišča, zato se trenutno izvajajo ukrepi v tem obsegu.«

V nadaljevanju so na CGP še navedli, da bodo od konca novembra do okvirno 15. decembra izvajali vzdrževalna dela tudi na državni cesti R3-673, to je na odseku Drnovo-Križaj, in na državni cesti R3-671/3921 Šutna-Planina v Podbočju, na lokaciji od Dola do Planine, in sicer v trajanju enega tedna v prvi polovici decembra.

Vsekakor je vsako vzdrževanje cest dobrodošlo, se pa na podlagi videnega laično sprašujemo, kot mnogo občanov, ali so vzdrževalni posegi, če odmislimo vizualno podobo, tudi kvalitetno izvedeni, saj utegnejo ponekod tudi do pol centimetra dvignjene nove asfaltne zaplate od osnovne površine kmalu izluščiti težka tovorna in plužna vozila.

B. M.
« Nazaj na seznam