Časopis za pokrajino Posavje
16.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pohod za konopljo, tržnica ter okrogla miza

Objavljeno: Petek, 07.06.2019    Rubrika: NOVICE Bralci pišejo
Konoplja, Radece (3)

Sodelujoči na okrogli mizi v Domu kulture Radeče z moderatorjem Rokom Trkajem.

Socialni konopljin klub Kamnolom Radeče (SKKKR) je 18. maja, organiziral dobrodelno prireditev, katere izkupiček je bil namenjen šolskemu skladu OŠ Marjana Nemca Radeče. Zbranih tisoč evrov je predsednik SKKKR Rok Železnik 30. maja predal ravnateljici šole Katji Selčan.

Konoplja, Radece (1)

Predsednik SKKKR Rok Železnik je ravnateljici OŠ Marjana Nemca Radeče predal bon v vrednosti, ki so jo zbrali na dobrodelnem dogodku.

Dobrodelni majski dogodek
Socialnega konopljinega kluba Kamnolom Radeče je bil sestavljen iz konopljinega pohoda na Magolnik, konopljine tržnice, na kateri so se predstavili konopljini klubi iz celotne Slovenije, ter iz okrogle mize na temo "Konoplja in ljudje, zdaj".

Pohoda se je udeležilo 11 ljudi, začeli smo ob 8. uri in se ustavili na kmetiji Ključevšek, kjer smo bili deležni predstavitve kmetije in etnološke zbirke. Okoli 11. ure smo prispeli na Magolnik v prečudovito naravo. Po krajšem počitku in pogostitvi smo se vrnili v Radeče. Ob 15. uri smo otvorili konopljino tržnico, ki je bila zaradi slabega vremena izvedena v avli kulturnega doma. Na tržnici so se predstavili domači SKKKR, Konopljarnica iz Vrhovega, Konopljin svet in Semena Kekec. Poizkusiti je bilo mogoče celo paleto izdelkov iz konoplje, največ pečenih izdelkov iz konopljine moke in konopljinih semen, zelo popularen je bil tudi konopljin smoothie.

Okrogla miza je bila sklepni del dogodka. Najprej je obiskovalce pozdravil predsednik SKKKR Rok Železnik, ki se je lokalni skupnosti in občanom zahvalil za podporo pri delovanju društva in za opravljen skok v miselnosti kar se tiče konoplje. Zatem je k besedi povabil župana občine Radeče Tomaža Režuna, ki je pohvalil delo SKKKR in izrazil podporo društvu. Govorci so bili mag. Sanela Štadler (Društvo za regulacijo konoplje), Dean Herenda (Konopljin svet), Janko Pirc (Konoplja osvobaja) in Željko Cigler (poslanska skupina Levica). Moderator je bil Rok Terkaj (konoplja.net). Pogovor je primarno tekel o uporabi konoplje, pereči zakonodaji in o izkušnjah bolnikov, vmes pa vedno sledil rdeči niti pogovora. Za zaključek so obiskovalci prispevali svoj del k debati in postavili marsikatero vprašanje za naše goste.

Rok Železnik, predsednik SKKKR
« Nazaj na seznam