Časopis za pokrajino Posavje
10.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pol stoletja sevniškega društva Sožitje

Objavljeno: Ponedeljek, 18.11.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Sevnisko sozitje (133)

Društvo Sožitje povezuje nesebična skrb za drugega.

V minulem petkovem večeru je Društvo Sožitje Sevnica, ki deluje pod okriljem Zveze slovenskih društev Sožitje, obeležilo v sevniški kulturni dvorani 50 let delovanja.

Sevnisko sozitje (141)

Varovanec Domen je podaril predsedniku sevniškega društva Sožitje Miranu Šternu sliko, ki jo je ustvarjal kar nekaj mesecev.

Društvo, ki je nestrankarska, nepridobitna in prostovoljna organizacija, je usmerjeno v izobraževanje ter usposabljanje oseb z motnjami v duševnem razvoju za samostojno življenje ter aktivno delo. Začetkov poti omenjnega društva se je na prireditvi spomnila upokojena socialna delavka Boža Blaznik, ki je dejala, da so prve delavnice potekale v kletnih prostorih današnjega sevniškega doma upokojencev. »Od takrat, ko nismo imeli ničesar, do danes se je veliko spremenilo in veseli me, da Sožitje v Sevnici lepo deluje,« je poudarila in tudi predstavnica Zveze slovenskih društev Sožitje je pohvalila delovanje sevniškega društva, ki ga že 15 let vodi Miran Štern.

Zbrane na prireditvi, ki jo je povezoval Aleš Tuhtar, so poleg predsednika društva nagovorili še župan Srečko Ocvirk, ravnatelj OŠ Ane Gale Gregor Pirš, direktorica DUO Impoljca Darja Cizelj in direktor VDC Leskovec–Krško Andrej Romih.

Prijeten kulturni program so oblikovali najmlajši iz Vrtca Ciciban Sevnica pod vodstvom Mire Kovač, pevski zborček Zarja DUO Impoljca pod vodstvom Gregorja Oblaka, ki je skupino spremljal s harmoniko, s plesno točko učenke in učenci posebnega programa OŠ Ane Gale Sevnica z zaposlenimi na šoli, varovanke in varovanci sevniške enote VDC Leskovec–Krško z zaposlenimi ter citrarka Anja Kozinc in baritonist Jure Klenovšek.

Nadaljevanja praznovanja društva Sožitje, ki ima v svojem imenu najlepše besede, kot so sožitje, objem, življenje, izkustvo, toplina, junaštvo in emocije, se je nadaljevalo v večnamenskem prostoru PGD Sevnica ob bogato obloženih mizah.

S. R.
« Nazaj na seznam