Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pomembna koraka do celovite obnove Tončkovega doma

Objavljeno: Petek, 22.01.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
podpis_pogodbe

Pogodbi, s katerima se bo nadaljevala obnova Tončkovega doma na Lisci, sta podpisala sevniški župan Srečko Ocvirk in direktor podjetja GPS Grad d.o.o. Štefan Sopko.

Občina Sevnica je z včerajšnjim podpisom dveh izvajalskih pogodb pričela izvajati dva projekta, ki se navezujeta na nadaljevanje razvoja Lisce. Vključujeta ureditve obeh nadstropij Tončkovega doma, s čimer bo nastanitveni del doma v celoti obnovljen.

PROJEKT »CENTRI INTERPRETACIJE ZAVAROVANIH OBMOČIJ«

Posavju bo projekt prinesel pomembno pridobitev – med drugimi aktivnostmi gre za ureditev namestitvenih kapacitet v Tončkovem domu. Preurejenih bo 10 sob z 21 ležišči in sanitarijami. Z ureditvijo sob v Tončkovem domu se bo povečala dostopnost izobraževalnih, rekreativnih in turističnih vsebin za vse prebivalce in obiskovalce območja LAS Posavje. Višina pogodbe znaša 182.345,54 evrov. Investicijo bo izvedel na javnem razpisu izbrani izvajalec, podjetje GPS GRAD d.o.o. Pogodbeni rok za zaključek del je 30. junij 2021.

PROJEKT »Z RIBAMI DO ZDRAVJA«

tonckov_dom.

Tončkov dom na Lisci bo v drugi polovici leta imel urejene tudi spalne površine.

V sklopu projekta bo izvedena adaptacija in rekonstrukcija mansarde Tončkovega doma. Gre za 5 sob z 21 ležišči in sanitarijami, v mansardi bo tudi razstavni prostor in prostor za druženje. Pogodbo v višini 151.453,77 evrov je Občina Sevnica podpisala z na javnem razpisu izbranim izvajalcem, podjetjem GPS GRAD d.o.o. Pogodbeni rok za zaključek del je 30. junij 2021.

Podpisu obeh pogodb je sledila uvedba v delo. Izvedba del ne bo vplivala na obratovanje Tončkovega doma, ki poteka v okviru aktualnih epidemioloških omejitev.

Vir: Občina Sevnica

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam