Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Popolna zapora odseka lokalne ceste pri OŠ Sava Kladnika Sevnica

Objavljeno: Nedelja, 01.10.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Talna oznacba OS Sevnica

V Tednu otroka bo popolna zapora odseka lokalne ceste pri OŠ Sava Kladnika Sevnica.

Od jutrišnjega ponedeljka, 2. oktobra, do vključno petka, 6. oktobra 2023, bo na odseku lokalne ceste pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica, kjer so tudi talne označbe, popolna zapora.

V šoli že dlje časa opažajo, da je neposredna bližina šole v času pred in po pouku zelo prometno obremenjena. Prehitri in premalo pozorni vozniki ogrožajo varnost vseh udeležencev v prometu, še posebej pa varnost naših najmlajših. V sodelovanju in skupnem dogovoru med OŠ Sava Kladnika Sevnica in Občino Sevnica bo zato v Tednu otroka odsek lokalne ceste v neposredni bližini osnovne šole zaprt za ves promet.

Po podatkih prikazovalnika hitrosti, ki je nameščen ob cesto pri šoli, je v tednu od 23. do 29. septembra mimo šole prehitro pripeljalo 18 % voznikov. Povprečna hitrost na 24. september je znašala kar 50,67 km/h, kljub temu da ob šoli velja omejitev hitrosti na največ 30 km/h.

Šolarkam in šolarjem bo v tednu otroka omogočeno bolj brezskrbno, predvsem pa bolj varno gibanje v okolici šole. Ob zaskrbljujočih podatkih lokalna skupnost vse voznike vnovič poziva, naj vozijo skladno s predpisi, v bližini šolskih objektov pa naj bodo še posebej previdni.

Vir: Občina Sevnica, foto: arhiv OŠ Sava Kladnika Sevnica 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

29.06.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih

07.05.2020 | Redakcija

Putrh, banka in puhalnik