Časopis za pokrajino Posavje
11.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski dijaki med najboljšimi na novomeški zdravstveni šoli

Objavljeno: Petek, 10.07.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Diamantne maturantke z ravnateljico, v prvi vrsti z leve Lucija Mohar in Barbara Martič

Diamantne maturantke z ravnateljico, v prvi vrsti z leve Lucija Mohar in Barbara Martič

Na Srednji zdravstveni in kemijski šoli Šolskega centra Novo mesto so kljub vsem izzivom, ki jih je dijakom in učiteljem prinesla letošnja epidemija koronavirusa,  izjemno uspešno zaključili spomladanski rok poklicne mature.

K poklicni maturi je pristopilo 247 dijakov, 225 (91,1 %) je bilo uspešnih, med njimi 51 (20,6 %) odličnih.  Rekordno pa je bilo letos število zlatih maturantov, ki so dosegli 22 ali 23 točk, teh je bilo namreč 30, od tega kar 12 iz posavskih občin.
 
Deset posavskih dijakov je doseglo 22 točk od 23, to so farmacevtski tehniki Anja Habinc, Aleš Druškovič, Stella Krkovič in Robin Sotošek, kemijske tehnice Adriana Šuen, Patricija Cizerle, Sara Pacek in Lara Vraničar ter srednja medicinska sestra Anja Pirc in srednji zdravstvenik Matic Žnidaršič.
Vsi zlati maturanti z direktorjem in ravnateljico

Vsi zlati maturanti z direktorjem in ravnateljico


 
Vse točke je osvojilo pet diamantnih maturantk, med njimi tudi farmacevtska tehnica Barbara Martič iz Prušnje vasi ter srednja medicinska sestra Lucija Mohar iz Dolšc.
 
Letos je podelitev maturitetnih spričeval zaradi upoštevanja priporočil za preprečevanje širjenja okužb potekala nekoliko spremenjeno kot prejšnja leta,
Priznanje Šolskega centra Novo mesto za zlate maturante

Priznanje Šolskega centra Novo mesto za zlate maturante

učitelji so namreč spričevala dijakom razdelili v učilnicah, zlati maturanti pa so se kasneje z razredniki zbrali še v Športni dvorani Leona Štuklja, kjer sta jih nagovorila direktor Šolskega centra Novo mesto dr. Matej Forjan in ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole Damjana Papež. Vsi zlati maturanti so prejeli posebno spominsko priznanje Šolskega centra Novo mesto.
 
Šolsko leto se je na zdravstveni šoli zaključilo nad pričakovanji, zelo pomemben del v tem mozaiku uspehov pa so doprinesli tudi posavski dijaki, ki jim je šolanje v sosednji regiji pomenilo svojevrsten izziv, pridobljeno znanje pa je zagotovo izvrstna popotnica za življenje.                                                                                        
 
Katja Kržičnik Žekš, učiteljica na Šolskem centru Novo mesto
 
« Nazaj na seznam