Časopis za pokrajino Posavje
2.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski poslanci še naprej sodelujejo, na čelu kluba Šiško

Objavljeno: Četrtek, 28.05.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
KPP - 2020

Posavski poslanci na sestanku v DZ

Posavski poslanci Matjaž Han (SD), Tomaž Lisec (SDS), Dušan Šiško (SNS) in Igor Zorčič (SMC), ki so pred letom dni ustanovili Klub posavskih poslancev, so bili aktivni tudi v preteklih šestih mesecih, ko je klub vodil Tomaž Lisec. Zdaj je predsedovanje (po abecednem vrstnem redu) prevzel Dušan Šiško, namestnik pa je postal Igor Zorčič.

Ob rednem sestanku v Državnem zboru RS so pregledali preteklo delo in sodelovanje ter spregovorili o aktualnih in prihodnjih zadevah, ki se dotikajo Posavja. »V zadnjih mesecih je bilo naše delo prvotno sicer namenjeno reševanju vpliva epidemije SARS CoV-2 (koronavirus), ko smo v DZ sprejemali različne ukrepe oziroma zakone ter skušali prisluhniti našim državljankam in državljanom s konkretnimi problemi,« je sporočil Lisec.
 
Uspešno so sodelovali tudi pri reševanju posavskih problemov: »V DZ RS smo vložili Zakon o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save. Zakon prinaša boljše možnosti izkoriščanja obnovljivih virov na Spodnji Savi – možnost nadaljevanje pridobitve gradbenega dovoljenja in posledično pospešitev gradnje HE Mokrice. Zakon je bil sprejet z 79 glasovi za in 0 proti. Zakon prinaša pomembne energetske, finančne in okoljske učinke za Posavje,« pojasnjuje Lisec.
 
Aktivno so si prizadevali tudi, da se na ETrŠ Brežice pripeljeta programa zdravstvena nega in bolničar-negovalec. Najprej so aktivno sodelovali, da se programa sploh razpišeta, v zadnjih tednih pa so dosegli, da se kljub dokaj nerazumljivim pogojem MIZŠ v šolskem letu 2020/2021 prvič izvede program zdravstvena nega. Seznanili so se tudi z napredki pri infrastrukturnih projektih – cestne povezave Celje–Krško, Zidani Most–Hrastnik, most Log, cestna povezava Krško–Brežice, napredek so dosegli pri reševanju odlagališča za nizko in srednje aktivne odpadke iz NEK.
 
Kot še dodaja Lisec v imenu kluba, je nova vlada občinam v Posavju za leto 2020 namenila 2.641.874  več evrov za njihovo delovanje in investicije, prav tako je z novim splošnim dogovorom v zdravstvu potrdila projekt Satelitski urgentni center (SUC) v Zdravstvenem domu Sevnica.

P. P./vir: Klub posavskih poslancev

#povezujemoposavje
 
 
« Nazaj na seznam