Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski poslanci zadovoljni s svojim delom

Objavljeno: Ponedeljek, 25.11.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
posavski poslanci

Posavski poslanci (od leve proti desni): Igor Zorčič, Matjaž Han, Tomaž Lisec in Dušan Šiško

Posavski poslanci Matjaž Han (SD), Tomaž Lisec (SDS), Dušan Šiško (SNS) in Igor Zorčič (SMC) smo se sestali ob polletnem delovanju, pregledali preteklo delo in sodelovanje ter spregovorili o aktualnih in prihodnjih zadevah, ki se dotikajo Posavja.

Naše sodelovanje smo ocenili ne samo za zelo korektno, ampak tudi proaktivno, saj se redno srečujemo v DZ ali na posameznih regijskih srečanjih. Predvsem pa razveseljuje, da soglasno podpiramo rešitve. Edina točka, ki v zadnje pol leta ni bila usklajena, so različne želje pri proračunih RS za 2020 in 2021, kar pa je razumljivo.

Tokrat smo se dotaknili dokončanja HE na spodnji Savi, kjer poleg srečanja z vodstvom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter poleg informacij s strani ARSO, HESS in Infre aktivno spremljamo ta projekt. Seznanili smo se z načrti o spremembah zakona o sodiščih, kjer bomo zasledovali interese, ki so optimalni za Posavje. Še vedno upamo, da bodo naše zahteve po vrnitvi policijske uprave v Krško obrodile sadove. Pozitivno smo ocenili naša prizadevanja – sestanki, poslanska vprašanja glede nadgradnje Urgentnega centra SB v Brežicah in napoved ministra za zdravje, da bo ustanovljen Satelitski urgentni center v ZD Sevnica. Še naprej si bomo prizadevali, da se kmalu potrdi dolgo znana želja, da se na ETrŠ Brežice pripeljeta programa zdravstvena nega in bolničar – negovalec. Seznanjeni smo tudi z željo ŠC Krško-Sevnica, da se zaradi velikega zanimanja in prostorske stiske poiščejo možnosti na dograditev prostorov pri SŠ Sevnica. Pod točko razno smo se poslanci dotaknili vprašanja ustanavljanja pokrajin ter sprememb volilnih enot in okrajev ter izmenjali svoje poglede na ti dve temi.

Ker je od ustanovitve kluba posavskih poslancev preteklo pol leta, je predsedovanje (po abecednem vrstnem redu) prevzel Tomaž Lisec, namestnik pa je postal Dušan Šiško.

Vir: posavski poslanci v DZ RS
« Nazaj na seznam