Časopis za pokrajino Posavje
3.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavsko praznovanje dneva državnosti nekoliko drugače

Objavljeno: Sreda, 24.06.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
OZVVS, spominska plosca (22)

Na steni Srednje šole Sevnica so s slovesnim dogodkom odkrili spominsko ploščo v spomin na čas osamosvojitvene vojne v Sloveniji.

Na predvečer praznika dneva državnosti tradicionalnega koncerta KD Godba Sevnica na sevniškem gradu nocoj ne bo, a kljub temu se bo skupno posavsko praznovanje odvijalo, vendar na nekoliko drugačen način.

Danes ob 21. uri bo na ePosavje.com in televiziji Ansat TV na sporedu skupno posavsko praznovanje dneva državnosti s slavnostnim koncertom sevniške godbe in radeške pevke Gaje Prestor. Gledalkam in gledalcem bo nekaj uvodnih pozdravnih besed namenil sevniški župan Srečko Ocvirk, slavnostna govornica bo evropska poslanka Romana Tomc, za povezovalni del bo skrbela Neža Nemec.

V sklopu predvajane slovesnosti bo v organizaciji OZVVS Sevnica prikazano odkritje spominske plošče vojaškemu in civilnemu osebju, ki je julija 1991 na poziv predsedstva Republike Slovenije prestopilo iz Jugoslovanske ljudske armade v Teritorialno obrambo Republike Slovenije. Spominsko ploščo sta v ponedeljkovem popoldnevu odkrila sevniški župan Srečko Ocvirk in predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Sevnica Ivan Cajner.

S. R.
« Nazaj na seznam