Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poslovil se je kostanjeviški župan Ladko Petretič

Objavljeno: Četrtek, 23.06.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0175

Ladko Petretič je vodil občino od leta 2014 (foto: arhiv PO).

Popoldne se je razširila vest, ki so jo potrdili tudi na Občini Kostanjevica na Krki, da se je tik pred iztekom drugega županskega mandata v 66. letu starosti po hudi bolezni poslovil župan Ladko Petretič.

Ladko Petretič, rojen 14. aprila 1957, je odraščal v kmečki družini v Prušnji vasi (KS Podbočje) na Gorjancih. V Podbočju je obiskoval osnovno šolo, na srednji poklicni kovinarski šoli v Novem mestu pa se je izučil za poklic avtokleparja. Prvo zaposlitev je našel pri obrtniku na Otočcu, zatem na avtoservisu tedanje novomeške družbe Pionir, nakar se je preselil v Kostanjevico na Krki, kjer si je ustvaril družino in zgradil dom, leta 1986 pa odprl zasebno delavnico, iz katere se je skozi desetletja razvilo uspešno družinsko podjetje. Leta 1999 je na Krški cesti odprl bencinski servis, avtopralnico in bife, osem let kasneje pa še franšizno trgovino Mercatorja, od katerega je odkupil tudi trgovino oz. samopostrežbo s parkirišči na Ljubljanski cesti na drugi strani otoka. 

Vse od ustanovitve občine Kostanjevica na Krki je bil aktiven v lokalni politiki, najprej kot občinski svetnik, v mandatu 2010-2014 je opravljal funkcijo podžupana, leta 2014 pa se je podal na županske volitve in na njih zmagal, to pa ponovil še na županskih volitvah leta 2018. Poln novih načrtov, idej in delovnega zagona je še pred dvema mesecema načrtoval novo kandidaturo na jesenskih lokalnih volitvah, a mu je načrte prekrižala huda bolezen ...

Skozi sodelovanje smo ga tudi v našem mediju spoznali kot preprostega in srčnega človeka, ki je imel neizmerno rad Kostanjevico na Krki in si prizadeval za njen vsestranski razvoj, tvorno pa sodeloval tudi na nivoju regije Posavje.

Ohranili ga bomo v lepem in spoštljivem spominu.

P. P.
« Nazaj na seznam
»