Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posvet o načrtu večstanovanjske gradnje v Sevnici

Objavljeno: Nedelja, 26.07.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Nepozidana parcela ob Planinski cesti v Smarju (2)

Ob Planinski cesti, ki vodi iz Sevnice proti Krakovem in dalje proti Planini, je v načrtu gradnja novega večstanovanjskega objekta.

Na območju Šmarja, ki je primestni del Sevnice, želi investitor, CGP Novo mesto, ki je tudi lastnik dela zemljišča, ob Planinski cesti graditi večstanovanjski objekt.

Površina ravninskega travnatega območja, ki je trenutno nepozidano in ima na severnem delu še zaraščeno balinišče, ki ni nikoli služilo namenu, je 2.164 m2. V bližini stojijo tudi večstanovanjski objekti, ki nimajo na voljo dovolj parkirnih mest, zato mnogi stanovalci parkirajo na robu travnika, pločniku ali ob individualni stanovanjski hiši v neposredni bližini. Z novogradnjo bi primestje pridobilo 16 stanovanj in dodatna parkirna mesta, nov dovoz in otroško igrišče, ki ga večstanovanjsko naselje trenutno nima.

Javna predstavitev načrta novogradnje bo potekala v torek, 4. avgusta, ob 17. uri v Kulturni dvorani Sevnica. Na posvet je vabljena zainteresirana javnost in nosilci urejanja prostora, da podajo morebitne pripombe in strokovne usmeritve pri pripravi izhodišč pred pripravo osnutka OPPN.

S. R./vir. Občina Sevnica, foto: S. R.
« Nazaj na seznam