Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predsednica Državnega zbora RS na obisku v domačem kraju

Objavljeno: Sreda, 19.10.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
Urska K. Zupancic, U3

Predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič na srečanju s članicami in člani U3 v sevniški kulturni dvorani.

V včerajšnjem torkovem dopoldnevu si je predsednica Državnega zbora Republike Slovenije Urška Klakočar Zupančič vzela čas in se udeležila srečanja s članicami in člani Univerze za tretje življenjsko obdobje Sevnica v sevniški kulturni dvorani, nato je sledilo, na prijazno povabilo ravnatelja OŠ Sava Kladnika Sevnica Aleša Tuhtarja, še srečanje z učenkami in učenci šole, ki jo je tudi sama obiskovala.

Študentke in študenti tretjega življenjskega obdobja, ki so medse povabili tudi Urškino osnovnošolsko učiteljico slovenščine Vidko Kuselj ter njeno mladostno prijateljico Tanjo Grabrijan, so skozi pogovor, ki ga je vodila Alenka Žuraj, spoznavali, kako je njihova ugledna gostja preživljala mladost in šolanje v Sevnici ter na gimnaziji v Brežicah, kaj ji je ponudil študij prava na pravni fakulteti v Ljubljani in izpopolnjevanje v tujini. V knjigi Gretin greh, ki ji bo kmalu sledila še ena, je izrazila svojo ljubezen do zgodovine in pisanja. »Skupaj smo razmišljali o zatiranju žensk v preteklosti, našem položaju sedaj, o pomenu javnega šolstva in zdravstva ter seveda o celostni oskrbi starejših,« je še sporočila Romana Ivačič.

Urska K. Zupancic  (3)

V pogovoru s predstavniki oddelčnih skupnosti se je Urška Klakočar Zupančič spomnila svojih osnovnošolskih dni na OŠ Sava Kladnika Sevnica, ki jo vodi ravnatelj Aleš Tuhtar.

Urška Klakočar Zupančič, ki se pogosto vrača v Sevnico, kjer še vedno živita njena starša, se je v pogovoru s predstavniki oddelčnih skupnosti OŠ Sava Kladnika Sevnica spomnila svojih osnovnošolskih dni ter učenke in učence spodbudila, da so vedoželjni ter izkoristijo možnosti, ki jih imajo, saj je sama dober primer tega, kaj vse lahko v življenju dosežejo. Z veseljem je odgovorila na njihova vprašanja o tem, kaj rada počne, kako je videti njeno delo, predstavila je izzive, s katerimi se sooča, kaj meni o nošenju šolskih uniform, katere živali ima rada in razkrila, če bi se kdaj odločila imeti za domačo žival kačo. »V prijetni urici smo spoznali, da ni samo prva ženska predsednica državnega zbora, ampak tudi ljubiteljica živali, zgodovine in pisane besede, predvsem pa nam je pobliže predstavila svoje delo. Za zaključek je vsakemu učencu podarila Ustavo v stripu in svinčnik, za kar se ji iskreno zahvaljujemo,« je sporočilo vodstvo sevniške osnovne šole.

S. R., foto: U3, OŠ Sava Kladnika Sevnica

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte