Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič na Gimnaziji Brežice

Objavljeno: Ponedeljek, 04.10.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Predsednik Državnega zbora3

Predsednik DZ Igor Zorčič (desno) in ravnatelj Gimnazije Brežice Uroš Škof z dijakinjami in dijaki

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič je danes, v ponedeljek, 4. oktobra, ob začetku Tedna otroka obiskal Gimnazijo Brežice in dijakom predstavil delovanje Državnega zbora kot najvišje predstavniške in zakonodajne institucije v Republiki Sloveniji.

»Aktivno državljanstvo« in »Šolska ura s predsednikom parlamenta« sta dva projekta Državnega zbora, ki ju je predsednik Zorčič izpostavil, saj imajo preko njiju mladi možnost, da se podrobneje seznanijo z delovanjem parlamentarne demokracije in z načini za aktivno soodločanje v zadevah, ki vplivajo na njihova življenja – bodisi v šoli, v lokalni skupnosti ali na ravni države. V pogovoru z dijaki so se dotaknili aktualnih družbeno-političnih tem tako na področju Slovenije kot tudi Evropske unije, kateri naša država trenutno predseduje.

Predsednik Zorčič je ob tej priložnosti dijakom predal izvode »Ustave v stripu«, dijaki pa so mu v zahvalo za njegov obisk izročili zbornik »Rojen v samostojni državi«, ki so ga sami napisali in likovno opremili ob 30. obletnici samostojnosti Slovenije.

Predsednik Zorčič je še posebej obiskal vse štiri oddelke prvih letnikov in dijakom ob tem povedal, da je tudi sam nekoč sedel v teh klopeh. Zaželel jim je obilo šolskih in obšolskih uspehov. Obisk Gimnazije Brežice je sklenil z ogledom priložnostne razstave »Vojna za samostojno Slovenijo 1991« Policijskega veteranskega društva Sever Posavje, ki gostuje v šolskih prostorih.

Vir: Državni zbor RS
« Nazaj na seznam
»