Časopis za pokrajino Posavje
29.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prelistajte in preberite novo številko Posavskega obzornika

Objavljeno: Četrtek, 17.09.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava-PO19-2020

Naslovnica nove številke Posavskega obzornika

V posavske domove danes prihaja nova, že 19. številka Posavskega obzornika v letu 2020. Njegovi ustvarjalci smo zastavili še eno s pisano paleto vsebin bogato številko.

Včeraj se je začel Evropski teden mobilnosti, v katerega se vključujejo tudi posavske občine, ki želijo z različnimi dogodki spodbujati k uporabi okolju bolj prijaznih prevoznih sredstev. Letos bodo dali velik poudarek kolesarjenju kot eni izmed priljubljenih oblik aktivnega preživljanja prostega časa, ne nazadnje pa lahko s kolesom tudi tekmujemo, kar izjemno uspešno počneta Primož Roglič in Tadej Pogačar na kolesarski dirki po Franciji. Morda bodo tudi njuni dosežki koga spodbudili, da sede na kolo … Na mobilnost se poleg tokratne naslovne fotografije in zapisa o sevniškem Kolofestu navezuje tudi prispevek o t. i. posebnih prevoznih sredstvih, med katere sodijo tudi električni skiroji, ki so še posebej nevarni za udeležence v prometu.

Med številnimi ostalimi prispevki velja izpostaviti glavne ugotovitve s seje Komisije za integracijo romske skupnosti pri Skupnosti občin Slovenije, ki je zaradi vse bolj pereče romske problematike v občini Krško, potekala ravno v Krškem. Na seji sicer ni bilo nobenega predstavnika pristojnih ministrstev, čeprav so bili nanjo vabljeni … Z določenimi problemi se srečujejo tudi v brežiški občini, predvsem v KS Velika Dolina, kamor se je v zadnjem času naselilo nekaj romskih družin.

Sicer pa seveda ne moremo mimo tega, da je novi koronavirus še naprej na pohodu, še več, čedalje bolj se krepi, tudi v Posavju smo se v zadnjih dneh in tednih soočali z rekordnimi številkami. A k sreči se te le nekoliko umirjajo, saj je trenutno v naši regiji aktivno okuženih pol manj, kot jih je bilo denimo 7. septembra, ko so zabeležili rekordno število aktivnih primerov okužbe, in sicer 32. Upajmo, da bo ta krivulja še bolj padala …

Ne spreglejte tudi prispevkov o občinskem praznovanju v Radečah, kjer z optimizmom zrejo v prihodnost, pa o kulinaričnem dogajanju v sklopu Okusov Posavja ter o slavnostnih dogodkih ob 100-letnici Moškega pevskega zbora Kapele, ki sodi med pet najstarejših zborov v državi. V nadaljevanju pa še nekaj izpostavljenih objav:
  • v Brežicah načrtujejo negovalno bolnišnico;
  • pogovor z upokojenim veterinarjem Miroslavom Mikelnom;
  • v Brežicah si želijo, da bi mesto spet cvetelo, v Krškem bodo uredili območje Žvike;
  • ministrica Pivčeva na ogledu škode po neurju, v Sevnici tudi ministra Cigler Kralj in Vizjak;
  • v Centru Sonček v Bušeči vasi je že zelo živahno;
  • na Velikih Malencah bodo v dveh letih prišli do novega doma;
  • motoristično lovljenje sanj po zahodni Evropi, kot ga doživlja Marko Grošelj iz Krškega;
  • posebna priloga Občine Brežice, namenjena kvalitetnemu življenju v tretjem življenjskem obdobju.
Prijetno branje želimo!

Uredništvo

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam