Časopis za pokrajino Posavje
28.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Preventivni ukrepi v posavskih občinah za preprečevanje širjenja koronavirusa

Objavljeno: Nedelja, 18.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Koronavirus in igrala na prostem (2)

Uporaba igral in fitnes naprav ponovno prepovedana.

Radeška in sevniška občina sta zaradi povečane stopnje tveganja prenosa koronavirusa in nasploh izrednega poslabšanja epidemiološke situacije začasno prepovedali uporabo igral na vseh javnih otroških igriščih in uporabe fitnes naprav na prostem ter uporabo ostalih javnih športnih površin (tako odpadejo vse organizirane vadbe, razen za registrirane športnike). V obeh občinah se je sestal tudi štab CZ z občinskim vodstvom.

V krški občini lahko občanke in občani za vse informacije v zvezi z epidemijo in ukrepi omejitve širjenja koronavirusa na območju občine pokličejo na tel. številko 07 49 81 329, kjer bodo dobili splošne informacije v zvezi z epidemijo in ukrepi, ali pišejo na elektronski naslov oscz.krsko@krsko.si vsak dan med 6. in 16. uro. Na voljo je tudi tel. št. CSD Posavje za pomoč občanom v stiski (za obolele v domači oskrbi in brez možnosti za lastno oskrbo s hrano, zdravil in ostalimi nujnimi potrebščinami) – 07 29 270 41 in 031 441 999, in sicer vsak delovnik med 7. in 15. uro. Pomoč izvaja CSD Posavje, enota Krško, ki bo po potrebi koordinirala delo OZ Rdečega križa Krško in prostovoljcev humanitarnih organizacij. Na telefonski številki 041 730 192 so med 8. in 15.30 dosegljivi tudi predstavniki Območnega združenja RK Krško.

V brežiški občini so zaradi aktualnih razmer in s ciljem preprečevanja širjenja virusa Covid-19 gibanje strank po občinski stavbi omejili na sprejemno pisarno, kjer je možna oddaja vlog, plačilo taks … Obisk v stavbi je mogoč za vnaprej dogovorjene sestanke, pri vstopu v stavbo je obvezna uporaba mask, razkuževanje rok in upoštevanje ukrepov in priporočil NIJZ.

V občini Bistrica ob Sotli bo potekalo poslovanje občinske uprave vse do preklica omejeno. Strankam predlagajo komunikacijo preko telefona in e-pošte, v kolikor je to mogoče. Vstop v občinske prostore je mogoč po predhodnem elektronskem ali telefonskem dogovoru z občinskim uslužbencem. Občanke in občani vloge lahko odadjo  v nabiralnik pred občinsko stavbo, obrazce pa lahko izpolnijo tudi na poštnem okencu. Vloge in obrazci so prav tako dostopni na spletni strani: http://www.bistricaobsotli.si. Za informacije in vprašanja so dosegljivi v času uradnih ur.

S. R.

#povezujemoposavje
 

« Nazaj na seznam