Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri radijski vremenski napovedi bi želeli tudi podatke z Lisce

Objavljeno: Četrtek, 19.11.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Sev. seja, Bostanj, nov. 2020 (1)

Na novembrski sevniški občinski seji so prisotni podali tudi nekaj pobud in vprašanj, izpostavljeno pa je bilo tudi nujno upoštevanje ukrepov glede preprečevanja širjenja koronavirusa.

Sevniški občinski svet se je včeraj sestal v dvorani TVD Partizan Boštanj na svoji 19. redni seji, kjer je bila osrednja točka seznanitev s predlogom proračuna za leto 2021, v zaključnem delu pa so svetnice in svetniki podali tudi nekaj pobud in vprašanj.

Franc Povše (LMŠ) je opozoril na nujnost rednega čiščenja cestnih prepustov, v katerih se v jesenskih dneh zadržuje veliko odpadlega listja. Podal je še pobudo, da bi za zimsko vzdrževanje javnih poti skrbela Komunala Sevnica, zavzel se je še za postavitev zabojnika za smeti v zaselku Zavratec ali Impolje.

Tanja Novšak (SDS) je izpostavila potrebo po boljši osvetljenosti dela cestnega odseka, ki se vije iz starega mestnega jedra proti izvennivojskemu križanju ceste in železnice na Gobavcih. Svetilka na lesenem drogu, ovitem z bršljanom, zelo slabo sveti, tako da se »od Travnove hiše do železniškega prehoda dejansko nič ne vidi«.

Ivana Orešnika (SDS) so zanimali načrti obnove cestnega odseka regionalne ceste Šentjanž-Glino, ki naj bi se začela v prihodnjem letu, a zemljišča naj bi še ne bila odkupljena, zato je dal pobudo, da se v postopek odkupa aktivno vključi Občina Sevnica.

Miran Grubenšek (DeSUS) je opozoril na pomanjkanje parkirnih mest v sevniškem mestnem središču, ki jih zasedajo tudi prikolice z velikimi reklamnimi tablami. »Vsak tak pano zavzame dva ali morda celo tri parkirna mesta, zato bi predlagal, da se jih umesti kam drugam ob cesti,« je dal pobudo.

Rok Petančič (LMŠ) je izpostavil »kritične odseke« na lokalni cesti Lončarjev Dol-Podvrh, ki bi jih bilo potrebno urediti. Odsek regionalne ceste Sevnica-Orehovo (od trgovine Lidl do HE Boštanj) je po njegovem mnenju preveč osvetljen, medtem ko je cestni odsek od avtoodpada Prah v smeri proti Orehovem neosvetljen, vendar bi bilo dobro ravno obratno.

Brigita Karlovšek (SDS) je vprašala, ali je v urejanju projektna dokumentacija za ureditev strelišča na Radni.

Matej Imperl (NSi) je spraševal v imenu občana, kakšne so možnosti, da se pri radijski vremenski napovedi omeni tudi temperatura na Lisci, kot je v preteklosti že bilo.

Darja Pompe (SLS) je izpostavila resnost situacije širjenja koronavirusa ter upoštevanje preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja. »Situacija je zelo resna,« je poudarila.

S. R.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte