Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pripadniki Policije obeležili svoj praznik

Objavljeno: Ponedeljek, 24.06.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
dan policije na pu novo mesto (18)
21. 6. smo se v prostorih OŠ Bršljin s podelitvijo zlatih in srebrnih ščitov ter znakov policije za 30 let dela v policiji zahvalili najbolj prizadevnim sodelavkam in sodelavcem. Zlate ščite so prejeli Milan Sušin in Igor Hribar iz Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, Andrej Podlogar iz Sektorja uniformirane policije PU Novo mesto, Sandi Perhavec iz Službe direktorja, Sandi Hervol iz PP Brežice in Valentin Kuhar iz PMP Metlika.

Na slovesnost smo povabili tudi vse upokojence in pomožne policiste. Zbrane sta nagovorila Jože Senica, namestnik generalnega direktorice policije in Janez Ogulin, direktor PU Novo mesto. Prejemniki priznanj in gostje so uživali ob glasbi kvinteta trobil policijskega orkestra in plesnih točkah odličnih mladih mažoret Mažoretnega kluba Šentjanž. S podelitvijo spominskih plaket so vse dobro zaželeli dvema sodelavcema, ki odhajata v pokoj in se za odlično sodelovanje zahvalil ravnateljici OŠ Bršljin Darji Brezovar. Člani Policijsko veteranskega društva Sever Dolenjska in Bela krajina pa so na slovesnosti podelili priznanje članom prvega upravnega odbora.

Medalje za hrabrost Jelki Kozole, Simonu Brečku in Branku Zupancu

19. junija pa so trije naši sodelavci iz PMP Dobova: Jelka Kozole, Simon Brečko in Branko Zupanc iz rok generalne direktorice policije prejeli medalje za hrabrost in požrtvovalnost. Kozoletova in Brečko sta 26. decembra 2018 na železniški postaji v Dobovi z oživljanjem pomagala sprevodniku, ki je doživel zastoj srca; preživel je prav po zaslugi hitrega, učinkovitega in strokovnega posredovanja teh požrtvovalnih policistov, medtem ko se je Branko Zupanc 1. februarja letos izzven delovnega časa brez pomišljanja odzval na krike iz gorečega sosednjega stanovanja, vdrl vanj, začel gasiti in moškega, ki je obležal v stanovanju, uspel spraviti k oknu, s čimer mu je rešil življenje.

Vir: Alenka Drenik, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam