Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prizidek krške knjižnice dobiva prve obrise

Objavljeno: Petek, 23.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Krsko-gradnja nove knjiznice (2)

Pogled na gradbišče prizidka h knjižnici

Medtem ko so ulice v starem mestnem jedru Krškega (zaradi ukrepov po razglasitvi epidemije) še bolj opustele kot ponavadi, je precej živahno na gradbišču prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško.

Kletni del novega objekta ob kapucinskem samostanu, v katerem domuje knjižnica, je v večjem delu že zgrajen, delavci novomeškega podjetja GPI Tehnika, ki je izvajalec del, zaključujejo še zadnja dela, preden bodo predvidoma prihodnji teden na zgrajene zidove zabetonirali ploščo.

Prizidek do 2022, obnova do 2023

DSC_0099

Precej opustelo mestno jedro

Gre za trenutno največjo naložbo v krški občini na področju kulture, saj bosta gradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško in obnova obstoječe knjižnice stali okoli 7 milijonov evrov. Investicija potekala pa bo v dveh fazah,najprej gradnja prizidka, nato pa obnova obstoječe knjižnice in samostanskega dela. Prizidek naj bi bil po terminskem planu zaključen v letu 2022, obnova obstoječega dela pa v 2023. Valvasorjeva knjižnica Krško bo s tem pridobila dodatnih 1600 kvadratnih metrov neto tlorisne površine prizidka, obnovljenih pa bo 1140 kvadratnih metrov površin.

P. P.
« Nazaj na seznam
»